Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Om vikten av att kunna cykla ordentligt

with one comment

springaFoto: Peter Hampus

..eller helt enkelt vikten av att alltid ha ett extra växelöra med sig.

Peter nappade på att köra i Grönsta denna lördag, äntligen kände jag och kanske också Peter, han har nog verkligen längtat efter att cykla på de händelsrika passen vi brukar genomföra.

Ganska snabbt kommer vi fram till att vi vill reka nya stigar för att slippa en liten bit grusväg på vårt numera klassiska Grönstaspår. Så vi drar iväg över stock och sten. Stockarna dels några naturliga över stigen och dels någon som återigen saboterat och lagt ut massa skit över stigarna i skogen. Moget..

Rätt stor skillnad att sitta på en 26″ med slang och lite högre tryck i däcken än normalt, så jag bjöd på två vurpor när vi bland annat övade en brant avsats och skrå med såphala rötter.

Sedan satte vi av på andra sidan grusvägen inåt hjärtat av Grönsta och rätt vad det var brakade det till rejält i skogen. Jag tänkte att det var ju några grenar som for all världens väg när mäktiga jag tog mig fram. Peter tänkte mer ”Oj, det där var ett väldigt högt ljud och det lät inte så bra”. Mycket riktigt hade en gren fastnat i bakväxeln och så klart brutit av växelörat!

stadning
Först gjorde jag kaos med grenarna i skogen, innan de bestämde sig för att göra kaos för mig.

Jag som alltid har med mig ett extra växelöra så fort jag kör MTB, men det är svårt att ha extra öra till lånecykeln och någon gång ska ju vara den första att knäcka av ett växelöra..

Peter ville trampa och putta på mig hela vägen till Maltes på Lidingö, men jag ville få mer träning så jag sprang med cykeln i högsta hugg och övade på- och avhopp inför de bästa nerförsbackarna.

En lagom dos alternativ träning helt enkelt och väl hemma blev det coreövningar och öva på att surfa efter växelöron till en gammal Sintesi MTB. Hittade en sajt i Italien.. så detta ska nog gå vägen!

Alla bilder står Peter för. Och alla bilder. Han har själv bloggat!

Händelserikt pass, som sagt!

Tack Angelica som hämtade mig med bilen för den sista biten hem från Lidingö.

Written by Martin SE

22 november, 2014 den 13:04

Publicerat i Träning / Rundor

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Igår började Peter och jag reka nya spår i Grönsta, men jag fick ju ett haveri. Idag fick vi sällskap av Jocke H, även kallad The Mauler och Bakväxelmassakeraren. Så vi fortsatte att reka stigarna i Grönsta för att få så lite grusväg och så mycket skogsstigar som möjligt på vår sköna bana. […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: