Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Trainer – ett ljus i vinterträningen

with 2 comments

Min trainersetup hemma

Helt plötsligt tog säsongen slut, eller snarare, en förkylning tog vid och Fredrikshofs KM var i princip den sista seriösa cyklingen jag gjorde. Hur tråkigt som helst! Men – ganska lägligt också, för att få till den där vilan på några veckor innan träningen för säsongen 2011 skulle sätta igång 1 November.

Det blev nån enstaka cykeltur runt Djurgården i November dock, med racern såklart, men halka och mörker bidrog till att ta till andra träningsformer. Så det har blivit lite innebandy och desto mer löpning. Tills idag.

Jag har funderat på att skaffa en riktigt bra trainer ett tag, men det blev inte riktigt så denna gång. Så Daniel, Karin och andra Rulletour-deltagare – ni får kämpa vidare och fortsätta blogga om er Rulletour så fortsätter jag följa er på det sättet 🙂

Istället blev det ett riktigt budgetkap, nämligen Biltemas trainer för knappt 900 kr. Jag läste på lite på funbeat om den och trainern verkade helt ok – och för 900 kr har man råd att låta den stå om det inte skulle vara kul 😉

Efter att ha satt upp trainern och plockat fram Cervélon igen (det kändes otroligt bra) så satte jag mig och körde lite och testade. Trainern jag fått tag på är riktigt enkel, man ställer in motstånd med ett reglage som man fäster på styret och sen är det bara att köra. Jag har en yogamatta under trainern för att dämpa ljud. Med min Garmin 500-GPS så kan jag fortsätta registrera puls, kadens, hastighet och distans (förutom att de två sista just nu inte fungerar).

Så nu blir det inomhussäsong på riktigt innan det blir dags att tänka på sydligare breddgrader kring nyårsskiftet och under våren.

Och äntligen får jag sitta på cykeln igen!

Written by Martin SE

20 november, 2010 den 16:38

Publicerat i Träning / Rundor

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Härligt att du sitter på sadeln igen =)

  Men nästa år hoppas jag att även du inhandlar en tacx fortius och hänger på Rulletour.. Då ska det kämpas =)

  Svart Karin Karlsson

  20 november, 2010 at 21:46

 2. Du lär ju få träna pannbenet lite extra med den där =)

  Bra val att skaffa en trainer, det lär du ha mycket nytta av i vår…

  Daniel

  21 november, 2010 at 23:36


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: