Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Premiärtur till Campanet första heldagen på Camp Mallorca

with 2 comments

Idag var vi ett stort gäng cyklister som samlades i gröna gruppen på Camp Mallorca och skulle ta oss runt lite drygt 7 mil på mestadels väldigt platta vägar på Mallorca. Det blev inte riktigt som vi tänkt, men till det bättre!

Det gick riktigt lugnt i princip hela dagen, skönt första långturen. Vi fick även vara med om två punkteringar, först Niklas och sedan Kent. Kanske hade det att göra med deras våldsamt snygga aerohjul? 😉

Hur som helst så innebar andra punkteringen en liten split och vi blev 5 st som stannade kvar medan resten av klungan tog sig till Campanet. När vi väl var på väg igen så gick det snabbt och uppför, något som gillas starkt av undertecknad 😉 Vi drog på lite på en fri ”fartsträcka” som gick uppför, min puls gick upp till 90 % (rejält högt med andra ord) med Kent på rullen. Nice att få testa benen på riktigt också 🙂 Väl vid kyrkan i Campanet slöt vi upp med resten av gruppen som redan tagit de bästa platserna och såg riktigt nöjda ut 🙂 Det blev diverse olika baguetter och omeletter till lunch, varvat med skönt cykelsnack och några väl kylda glas color i magen för många. Välförtjänt!

Vägen bort mot kusten gick sedan både uppför, på platten och nedför och alla var samlade. När det var dags att vika av hemåt var vi dock några som var sugna på Port d’Pollenca och Rapha-cafét där, så vi blev samma gäng som igår (Angelica, Niklas, Jonas, Kent, Anders, jag) och tog oss mot den fina strandpromenaden i Mallorcas nordostligaste ”stad” 🙂 Väl där blev det mer cykelsnack med en av killarna som låg bakom cafét och Jonas köpte på sig riktigt snygga prylar. Vi hade hyfsad utsikt där vi satt.. 🙂

På vägen hem stannade vi vid inte färre än tre (ja, tre!) cykelbutiker. Nördigt? Japp. Helrätt? Typ! 😉

Väl hemma insåg vi väl alla att vi fått rejält med bränna på oss under dagen. Angelica var extra snygg i kjol och Niklas som kört kortärmat och kortbent hela dagen var sådär fint röd 😉 Undertecknad med flera kommer definitivt att använda solskydd imorrn 😉

Totalt blev det nästan 9 mil med ett snitt på ca 25 km/h. Helt klart lugnt, fint och godkänt. Grym första dag.. 🙂

Här är mer läsning:

Niklas version av dagen!

Jonas har bloggat snyggt om Rapha och fincykling

Sofie Lantto som är triatlet bloggar också härifrån!

Fotat

Written by Martin SE

15 april, 2011 den 21:39

Publicerat i Camp Mallorca 2011

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Fina bilder! Ser varm ut. Men var är kartan uppladdad i Garmin connect? 😉

    Peter

    15 april, 2011 at 22:28

  2. […] Premiärtur till Campanet första heldagen på Camp Mallorca « Bra … Post a […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: