Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Distanshelg i Roslagen

with 3 comments

2 distanspass stod på träningsschemat denna helg, sagt och gjort blev det så också!

Lördagen började med att jag försov mig 2 h på grund av min lånade iPhone, vilket innebar att jag missade gruppträning med Hofvet Lidingö. Istället blev det solopass 10 mil i Roslagen, där jag för egen del premiärkörde Skålhamra norrut (riktigt kul väg, att man inte gjort det förut?!) och sedan tog mig uppåt Kårsta innan det var dags att vända söderut. Rätt trevlig bit fram till Kårsta, med vinden i ryggen låg jag och snittade i 40 på CX:en. Värre blev det alltså på hemvägen med 10-11 sekundmeter kantvind/motvind i ca 4 mil hem. Lite lätt slitigt.. att jag inte kört distans speciellt mycket senaste två månaderna gjorde nog sitt till också.

Sol och värme var det dock inget fel på, en riktigt fin höstdag!

Söndag skulle ockå bjuda på distans, dock i lite lugnare tempo än lördagen. I ösregnet mötte jag upp Jesper Andersson och Karl-Axel i Viggbyholm, och sedan tog vi oss mot Åkersberga och nya cykelvägar (för mig) 🙂 Stannade till vid Hakungebacken, vilket Jesper gillade (se bild). Upp mot Kårsta igen, via Roslagsstoppet och Brottby. Där hade vi stämt träff med Berit och hon var punktlig – stark vind och ännu starkare byar gjorde kaos med oss, mest mig. Vi gnetade dock på och jag fick syna tyget på baksidan av Zander och Jesper extra mycket – tack för det..!

Jag tog sedan tåget hem från Väsby, men först efter att ha laddat upp med cola, bullar och snickers på Pressbyrån. Lite godare än mina Runekakor..

Allt som allt 20,5 mil CX-distans och nästa 8 h på cykeln i helgen, så nu blir det en vilodag!

Written by Martin SE

27 november, 2011 den 17:36

Publicerat i Träning / Rundor

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fint pass:) tack tack:)

  Jesper

  27 november, 2011 at 20:38

 2. Härliga bilder, man blir cykelsugen!:)

  Vilma

  28 november, 2011 at 12:57

 3. […] lördagen försov jag mig och fick köra solodistans i vackert (men blåsigt!) Roslagen-väder. Denna lördagmorgon blev vi istället dubbelt så många […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: