Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Snabbdistans på Södertörn med bakterier i kroppen = halvbonk

with 2 comments

Under de 2 veckor jag varit hemma sedan Nice har jag tyvärr varit träningsfri p g a förkylning/feber och annat krafs. Började känna mig bättre mot senaste helgen så det blev två pass i Södertälje-trakten i helgen.

I lördags alltså inomhuscykling så som vädrets makter ville – men söndagen bjöd på desto mer kalas cykling.

Jag tror vi var 17 landsvägscyklister som startade från klubblokalen i Södertälje, varav 4 st från elitlaget. Jag hade sedan tidigare sagt att jag skulle ta det lugnt under rundan, tyvärr blev det verkligen inte så :/ Men vi fick en kanonrunda ändå!

Första 30 km var jag uppe och tog två förningar á ca 10 min, båda på ca 90 % av max. Kändes inte helt ok i kroppen och blåst på det = hög puls. När det blev dags för första lagtempointervallen så kunde jag inte göra något alls när det attackerades bakifrån och splittringen i 2 grupper var ett faktum. Det tog ett tag innan min puls gick ner på en hyfsad nivå och sedan fick vi jättefin cykling på en sträcka förbi Sjunda och Sjundaskogen. Denna gången havererade inte min bakväxel heller så ännu mer njutbart! Per C, Mulle mfl såg ut att trivas rätt bra!

När vi närmade oss Södertälje kände jag att jag fick börja sota för några förningar tidigare under dagen. Med kanske 15 km kvar kunde jag inte göra så mycket när takten ökades. Utblottad, ensam och förnedrad fick jag finna mig i att ligga där i knappa 27 km/h och mata. Jag tryckte också i mig en gel, det kan vara smart att äta något mer än 1 bar under en 11 mil lång runda precis efter sjukdom. Med förnyade krafter och vägvisare i form av de andra i gruppen kom vi in till klubblokalen igen och ett väl uträttat pass. För egen del blev det sedan solo ytterligare 1 mil till Rönninge, där det bjöds på Flandern Runt, isterband, belgiska pannkakor och Flygande Jakob. Trevligt deluxe!

Dagen efter passet fick jag också reda på varför jag känt mig rätt botten senaste 2 veckorna – en bakterie härjar i kroppen och antibiotikakur är nu startad. Så var det med det..

Hur som helst drygt 11 mil med precis över 30 i snitt – godkänt. Men jag borde med facit i hand låtit bli!

Nollgradigt och sol på Södertörn!

Stridsberg sladdar in på Statoil-macken för fika med snabbgruppen.

Mulle & Per längst fram. Vi slapp i alla fall snöblasket!

Written by Martin SE

3 april, 2012 den 13:50

Publicerat i Träning / Rundor

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Du måste vara rädd om dig ju… krya på dig 🙂

  Anna

  Anna Johansson

  3 april, 2012 at 14:27

 2. Tack Anna!

  Martin S.

  3 april, 2012 at 14:45


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: