Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Flapjack – mest kalorier för pengarna?

with 8 comments

6 st Flapjacks á 15 kr inhandlade och det innebär 417 – 453 kalorier per Flapjack, beroende på vilken smak man väljer. För en havrebar på 100 gram är det oslagbart!

Jag har varit nyfiken på Flapjacks ända sedan Team Sky-cyklisten Geraint Thomas twittrat ”Gets you out of trouble when you blow” om dessa små havrebars. Nu äntligen har jag efter lite besvär fått tag på dem! De bör finnas i välsorterade livsmedelsbutiker. Leta efter amerikanska hyllan eller bland nutrition bars.

Nu återstår att se hur väl de fungerar med mig. Återkommer om det!

Tack Peter för inspirationen att testa lite ny energi!

Written by Martin SE

25 maj, 2012 den 16:25

Publicerat i Övrigt

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Antar at de inte är lactos o glute fria så… 😉

  ANNA

  Anna Johansson

  25 maj, 2012 at 19:05

 2. Tyvärr är de ju inte glutenfria, men det kanske går att göra egna som är.. första tranbärs-flapjacken var god i alla fall. Ny favoritenergi!

  Martin S.

  25 maj, 2012 at 20:52

 3. är på ständig jakt efter bra cykelkäk. här i istanbul är sådan mat så rackarns dyr men flapjacks kan nog vara något. hur funkar de att käka – kornigt, smuligt, grötigt eller bara perfekt? och hur håller de i en ryggficka en solig dag efter 4h trampande?

  pelle

  26 maj, 2012 at 08:50

  • Flapjacks:

   – Lite torra så en liten bit i taget, annars dammar det i käften så att säga 😉 Tar man för mycket är det bara att tugga och skölja ner med vätska
   – Smuliga när man väl öppnat dem. Se till att sluta plasten ordentligt / vika ihop omslaget innan du trycker ner flapjacken i bakfickan. Annars blir det lite smuligt.
   – Håller annars alldeles utmärkt under långturer!

   Martin S.

   26 maj, 2012 at 13:30

   • Du kanske köpte gamla då, för mina var rätt saftiga. Dock fick jag tömma min tröja på 1dl smulor efter dagen haha… Bra skit ändå!

    chrullo

    26 maj, 2012 at 20:10

   • Å tusan. Mina dammade som tusan i käften. Bättre lycka nästa gång..

    Martin S.

    26 maj, 2012 at 21:46

 4. Har själv bara testat två smaker, Pistachio och Banana, rent smakmässigt och hur magen reagerar på produkten finns inget att klaga på tycker jag men…

  Precis som du redan skrivit Martin uppfattade jag dom lite torra(i jämförelse med mina High5 EnergiBar) men eftersom jag alltid tar en klunk vatten till en bit bra så är det väl inget större problem. Då är Flapjacks förpackning ett större problem tycker jag, svår att tillsluta igen, svår att öppna snyggt i farten utan att förpackningen vill öppna sig helt eller för mycket vilket sen gör att det är Flapjacks i hela bakfickan 🙂

  Köpte mina på COOP för under 11 kr styck och det måste jag säga är ett bra pris för en bar.
  Flapjacks skulle nog tjäna på att göra sin bar lite tunnare och längre vilket skulle göra det lättare att portionera den i farten på cykeln.

  Ett annat billigt alt. är att ta tomma brustablettrör och fylla med russin.

  Niklas

  27 maj, 2012 at 10:54

 5. Bland ultralöparna har dom varit populära rätt länge. Kan bero på att många är över i USA och springer eller för att just energi/vikt är en så viktig detalj när allt ska bäras.

  Jan-Erik

  15 mars, 2014 at 08:13


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: