Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Snabbt genom Roslagen x 2

with 5 comments

Fredag och lördag har inneburit två snabbpass norröver, inte dåligt!

I fredags kväll med Edvard och Henrik, båda Hofvet Sub 8-ish cyklister och helt klart tävlingsmässiga. Jag hade tänkt mig en lugnare runda på ca 8 mil, men det blev helt klart rätt hetsigt och ett antal fartlekar senare var jag ännu mer mos. Om jag kände mig lite sådär innan passet så var det inget mot för vad jag kände efter passet, men lite mat och en god natts sömn gjorde mig till människa igen! Jag antar att det är sådant här man får tåla när man är sjuk i mer eller mindre 2 månader och alla andra tävlar och tränar.

För andra lördagsmorgonen i rad kom jag sent till Hofvet Lidingös samling kl 07 vid Naturhistoriska. Som alltid går jag upp för sent dessa lördagsmorgnar men denna gång stannade jag och Christian (gammal lumpenpolare och ny Hofvet-cyklist) faktiskt för att hjälpa en Hofvet-vän med punktering. Mest moraliskt stöd, blev det 😉 När vi väl kom fram fick jag reda på att jag skulle leda snabbgrupp, jag försökte säga emot men det gick inte så bra 😉 Jag hade tänkt ta mellangrupp egentligen då det hade varit perfekt i fas med min kom igång igen-träning, men vi var rätt så få ledare och det smidigaste var att  jag ledde snabbgruppen. Bara att rätta sig efter ledarkollegan Erik, så det blev snabbgrupp för första gången för mig sedan i höstas någon gång. Har ju inte varit med på så mycket helgträningar och i vintras gick det allt annat än snabbt 😉

Vi blev 10 cyklister som rullade ut i snabbgruppen mot Upplands Väsby och exakt samma runda som förra helgen – Väsby – Kimsta – Frösunda – Kårsta och så hem via Angarn, Ullna och Gribbylund. Denna helg dock aningen snabbare, trots stundtals motvillig vind.

På vägen mot Kimsta och Arlanda är det en rätt fin hyfsad raksträcka som jag nu lagt in på Strava – här är det utmärkt att köra en intervall som blir ca 6-8 min. Idag dock rejält blåsigt och alla utbrytningsförsök misslyckades innan vi hyfsat gemensamt rullade in och hämtade andan. På Roslagsvägarna brukar jag numera se till att vi njuter lite mer – dvs något lägre fart och ökad säkerhet – så vi delade upp oss i 2 grupper och hade ett avstånd på ca 100 m mellan, från Kimsta till Kårsta. Fungerade mer eller mindre perfekt förutom när jag åkte jojjo mellan grupperna för att kolla läget, istället för att visa var vi skulle!

Väl vid Kårsta k:a blev det sedvanliga loopen med pangbacken på slutet innan vi rullade söderut, i medvind och strålande sol. Då var det dags att nöta belgisk kedja och jag poängterar om och om igen – bättre att ha lite extra marginaler än för små marginaler. Stundtals ryckigt p g a lite ojämna i gruppen, men generellt sett bra och vissa är ju bara för sköna när de glider in perfekt framför en (läs: Knut)! Vi snittade väl 39 km/h första 15 km innan snittet gick ner till 36 km/h till Ullna där det blev lite utbrytningar mm sista 2 km.

Efteråt blev det fika med de andra grupperna, på Skafferiet i Stora Skuggan. Denna gång blev det bara baguette och cola för egen del, alldeles lagom! Sedan rullade jag hemåt och besökte Jarla Cykel för att råda bot på mina knakande pedaler – det gäller att ha rätt fett hemma..

Eftermiddagen spenderades givetvis med kompressionstightsen på i liggande läge i soffan – med Girot och fantastiska Stelvio-etappen på Eurosport.

Här är min Strava-rutt för dagen – 11,7 mil och ca 31,5 i rullsnitt allt som allt.

Bilder

Som vanligt finns alla foton på min Flickr! Här är ett urval:

Written by Martin SE

27 maj, 2012 den 15:52

Publicerat i Träning / Rundor

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tja kan man inte vara med själv kan man ju gotta sig i bra och trevlig läsning med fina bilder 😉

  Anna

  Anna Johansson

  27 maj, 2012 at 16:37

  • Snart kanske du äntligen kan vara med?? Efter marathon antar jag.. 😛

   Martin S.

   27 maj, 2012 at 17:50

 2. Alltså fredagen var ju en rätt beskedlig historia tills du började sprätta på som en dåre i backarna på Skålhamravägen. Låter mest som att det var självförvållat..

  Edvard

  27 maj, 2012 at 19:38

  • Hehe! Jag hade ju fullt upp med att fota och sen komma in på rullen när du körde fartsträcka uppe vid Angarn och efter det, så var tvungen att svara på det när terrängen gynnade mig mer 😉 Tack för i fredags!

   Martin S.

   27 maj, 2012 at 20:11

 3. He he, jag som har tjatat på dig att ta det lugnt…sen ”tvingar” jag dig att ta snabbgruppen 😉
  Richard och jag tackar och bockar som kunde ta det lite lugnare inför söndagen, vi fick ihop 23 mil i det mest fantastiska cykelväder man kan önska sig. SUB9 Lidingö ser riktigt starka ut inför VR, knappt en enda bil på vägarna när vi stack 05:30 från Hornstull, infrysta vägar runt Mälaren!!!

  Ses på tisdag, DÅ får du välja,

  Erik S

  Erik Stjernstrom

  28 maj, 2012 at 05:12


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: