Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Backintervaller i Träkvista

with 2 comments

Ytterligare en semesterdag, ytterligare en vacker sommardag. Vad bättre än att hoja ut mot Ekerö och istället vika av vänster mot just Ekerö istället för höger mot Färingsö?

Ekerö bjuder till en början på trafik, tills man kommer till Träkvista det vill säga. Då viker man av till vänster, sedan till höger och så cyklar man Fantholmsvägen hela vägen ner till hamnen. Sedan vänder man tillbaka samma väg som man kom och får då motlut i princip hela tiden i form av en kanonfin backe.
Själva backintervallen startar först vid övergångsstället. Sedan kommer ett farthinder och efter det smäller det till med backe på riktigt och till och med ett 40-tal meter med 14 % som mest lutning. Vid lyktstolpen högst upp är backintervallen slut. 30 km/h över backkrönet på slutet ska man sikta på att ha när man kör intervallen, har sagts till mig. Jag lyckades nästan.

Här är Träkvista-backen som Strava-segment – 300 meter med 6,8 % snittlutning.

Det var Robin som visade backen för mig (och Angelica) för första gången förra året. Tydligen var det även Linus Dahlbergs intervallbacke på den tiden han bodde i denna del av Sverige. Hur som helst, trots lite småtrötta ben idag slog jag mina tider från förra året lätt.

På hemvägen blev det några naturliga intervaller till, jag träffade på Hofvets egen Aivar som är på väg tillbaka efter ett uppehåll, och så blev det avslut med kanongod macka på ett café nära Värtan. Tyvärr ingen OS-cykel att koppla av med efteråt hemma, men så bra kan man ju inte ha det varje dag 😉

68 km och drygt 2 h ute. Imorrn nya tag 🙂

Written by Martin SE

30 juli, 2012 den 19:53

Publicerat i Träning / Rundor

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Heja heja va duktig du är. Älskar bilden på dig, snyggt med svartvitt 🙂

    Angelica.Ek

    30 juli, 2012 at 20:29

  2. SMART att köra backintervaller där. Jag har kört på den delen av Ekerö några ggr men mest tänkt att andra sidan, mot Färingsö, är trevligare. Den där backen måste upplevas snart! 🙂

    Ingrid

    31 juli, 2012 at 15:39


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: