Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

13:e i Svealandsmästerskapen linje

with 5 comments

Jag kom på 13:e plats i Svealandsmästerskapens linjelopp för herrar i seniorklassen. Min andra tävling någonsin i Sverige och ett hyfsat resultat ändå. Jag är hur som helst mer än nöjd, även om man hade kunnat göra saker på andra sätt under loppet 🙂

Det började med att jag var lite sen till startområdet. Fick hjälp med nummerlapparna och sedan blev det hygglig plats i startfållan. Starten gick med masterbil en bit, så fort vi kom ut på vägarna och bilen släppt började det attackeras till höger och vänster. Och så höll det på de första 4 milen innan kanske 5 grupper var iväg. Stundtals rätt jobbig och megaryckig körning, men vi fick iväg drygt halva Hofvet-laget i utbrytningarna. Ett tag trodde jag mer än hälften av alla deltagare i loppet skulle vara i utbrytning, men så var det inte. Men den känslan hade man i alla fall!

Tempot la sig något efter backarna vid 5 mil, för att återigen skruvas upp när attackerna avlöste varandra. Jag var betydligt mer aktiv under Svealands än i min tävlingspremiär tidigare i år och dikterade t o m tempo och sådant vid ett antal tillfällen. Men trots att vi i klungan körde in ett antal utbrytningar så höll det inte riktigt hela vägen – efter lite dispyter i klungan så ökades farten med ca 3 mil kvar till varvbanan, och med ca 8 km kvar till varvbanan kommer jag loss med 4 andra, däribland Linus från Nordic-Eco, och vi matar på rätt bra. Så pass bra att vi precis hinner se ledargruppen köra förbi på varvbanan – vilket dock för oss och alla bakom innebar att vi blev ”avplockade”. Sista 2 km skulle bli rätt in till mål och väl där brydde jag mig inte ens om att spurta.

Hur vår grupp på 5 man fick en lucka till klungan i en liten backe har jag ingen aning om, men det blev som det blev! Snopet dock att missa varvbanan.. men lite väntat också. För Hofvet var det dock inte över – Simon Galle plockade tredjeplatsen! Peter Eriksson gick också in på 10:e plats!

Totalt sett dock alltså en 13:e plats och rätt aktiv körning av mig = ändå nöjd. Men det hade varit kul att köra de sista avslutande och avgörande varven på varvbanan.. 😉

Dessutom en stor eloge till Södertälje CK som arrangerade detta riktigt bra. Bådar gott inför SM nästa år!

Snittfart 40,7 km/h över 10,7 mil igår. Drygt 900 hm.

Written by Martin SE

22 augusti, 2011 den 07:29

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det e Södergrann som syns på bild 2 =)

  simon

  22 augusti, 2011 at 08:59

 2. Oops, thx!

  Martin S.

  22 augusti, 2011 at 09:07

 3. Du måste nog justera upp din maxpuls i Garmin något. 108% är bra gjort 🙂

  Fredrik

  22 augusti, 2011 at 10:28

 4. @Fredrik: Man måste vara inloggad på Garmin Connect för att se rätt värden 🙂 Är man inte det så visar Garmin % utifrån ett schablonvärde. Min maxpuls under linjet tickade in på 96 % av max 😛

  Martin S.

  22 augusti, 2011 at 12:19

 5. […] ytterligare 2 veckor med förkylning och så småningom tävlingar på hemmaplan i form av Svealandsmästerskapen linje, Vallentuna CK:s klubbmästerskap och Fredrikshofs klubbmästerskap i tempo och […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: