Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Arlanda Test Track-lördag och vilosöndag

with 2 comments

IMG_5259

Helgrapport! Lördagen bjöd på schysst väder och Arlanda Test Track-race arrangerat av SMACK. Kul!

Jag hojade upp från innerstan och fick således en bra uppvärmning på 4 mil. Perfekt, även om jag noterade att pulsen låg oroväckande högt. Det brukar min puls å andra sidan göra när jag inte tränat på några dagar.

Väl uppe på Test Track-banan anmälan och köra ett testvarv med Pamp, vi var alltså två st från TMCK som ställde oss på startlinjen. Kort master och sedan körde vi igång tävlingsträningsracet. Det gick på bra redan från start och av någon anledning, troligtvis ouppmärksamhet, hamnade jag ganska långt bak i klungan. Och där förblev jag resten av racet, mer eller mindre. Pamp låg på en topp 10-15 placering hela tiden och jag låg topp 30 för det mesta.

De första 5-6 varven kändes väldigt snabba och var onekligen ganska jobbiga. Sedan hade min kropp vant sig något och det kändes lättare. Jag lyckades aldrig ta mig upp på någon bra placering i klungan och tappade framför allt i sista två kurvorna innan upploppsrakan varje varv. Irriterande, men det är ju lättare att ligga själv och ta kurvor som man vill, än att ligga med 3-4 pers på båda sidor om sig och försöka få till en fin kurvtagning..

En bit in i racet när det går i sisådär 45 knyck så hoppar min kedja från storklinga till lillklinga, med följd att jag parerar en eventuell vurpa och tappar tiotalet placeringar, samt att Hofvet-Andreas precis bakom mig håller på att köra in i mig. Lyckligtvis skedde inget och vi kunde fortsätta. Kedjan är annars mer eller mindre perfekt, och borde inte varit i närheten av att byta framklinga, så detta ska kollas lite närmre på.

Rätt vad det var så hade vi bara tre varv kvar, jag kom inte upp i fältet och de två sista varven var så klart de snabbaste. Jag bestämde mig för att inte spurta och gled in bland de sista i huvudklungan. Pamp plockade en fjärdeplats, gott kört alltså. Jag rullade in på plats 38 av 65 startande. Nöjd ändå då kroppen inte fått sin tröskelträning senaste tiden!

Kul tävlingsträning och kul bana i dessa förhållanden. Tack SMACK!

Efter prisutdelningen styrde jag mot stan via lite omvägar för att få uppleva nya asfalten på Skålhamravägen. Betydligt bättre än tidigare. 🙂 Dock började jag känna av ena knät på vägen hem, och det blev mycket värre under kvällen – så det blev Voltaren och tigerbalsam för att försöka dämpa smärtan inför Ride of Hope-etappen jag tänkt köra. Men när jag vaknade i morse och hade ont i knät fanns det inget att göra. Alltså blev söndagen vilodag för mig i stället för Ride of Hope från Uppsala till Stockholm. Så kan det gå!

Nu väntar några dagars vila för att få ordning på knät.

Tack Leif Jaederfeldt för alla bilder, hela galleriet kan ses här.

IMG_5101 IMG_5251

Written by Martin SE

11 augusti, 2013 den 17:48

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Film ifrån dom 5 första varven med speed har du här 🙂
    https://www.youtube.com/channel/UCLp4yUhr1Gt7M7Yg4hW-O7A

    Ricky

    11 augusti, 2013 at 17:52


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: