Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Rätta till din cyklistkropp med QINOpraktik

leave a comment »

IMG_8930
GS Training drivs av Göran och Jenny på Polhemsgatan 6 i Södertälje. Ovan grundare Göran.

Efter en lång cykelsäsong så är kroppen förmodligen lite sliten och har sina skavanker. Så känner jag i alla fall. När tävlingssäsongen på MTB började gå mot sitt slut bokade jag in en behandling QINOpraktik hos GS Training och Göran Salaj i Södertälje.

QINOpraktik, före detta KINOpraktik, syftar till att rätta till obalanser i kroppen. På officiella svenska hemsidan skriver man så här:

Fysiska, psykiska och kemiska obalanser men framför allt negativa tankar/rädslor och stress leder ofta till störningar i våra kroppar.

Fysisk obalans och stress stämmer nog ganska bra på mig, men som ni ser kan annat påverka också. De som provat på QINOpraktik har ofta kommit ut med en rejäl aha-upplevelse efter första behandlingen och det finns atleter i svenska eliten som har presterat avsevärt bättre efter behandlingar. Då pratar jag inte enbart cyklister.

När jag kommer till GS Trainings klinik så möts jag av en glad Göran. Jag förklarar mitt ärende, att jag har rejäla problem med ländryggen och Göran säger snart lugnt att jag bara ska lägga mig på bänken och att han kommer att hitta mina problem och åtgärda dem. Jag blir lite förvånad över hans självsäkerhet. Sedan börjar han förklara QINOpraktik, syfte och hur det fungerar. Att jag har punkter i kroppen som behöver behandlas och hur han kommer att behandla dem.

Göran provar delar av min kropp för att se var jag ger mest neutral respons. Min vänsterarm blir hans referenspunkt. Sedan börjar han gå igenom mina låsningar och de punkter på kroppen som orsakar det. Jag ligger på bänken och får spänna lår, armar och bäcken åt olika håll, samtidigt som han ska försöka flytta på dessa åt motsatt håll. Jag är kanonstark, säger Göran, jobbar vidare, trycker på lite punkter och rätt vad det är hittar han ett läge där jag är supersvag, fast jag spänner mig allt jag kan, så att jag får kramp. Där jag för en halv minut sedan var helt omöjlig att flytta på, är jag nu hur lätt som helst att rubba.. Göran jobbar vidare kroppsdel för kroppsdel och slutligen är han nöjd och jag balanserad.

Här är en video som visar närmre hur QINOpraktik går till.

Direkt efter behandligen känner jag ingen skillnad. Däremot har jag problem med ryggen och får vidare hjälp med att fixa detta, med ultraljudsbehandling. Efteråt är jag rätt mör, som jag varit senaste tiden när jag fått ryggslutet behandlat. Och så är det även dagen efter behandlingen, fast jag känner kvällen efter behandlingen att ryggen är bättre än på två veckor. Jag vågar mig på ett träningspass och det går närmast hur bra som helst.

GS Training då? Det är en superfin klinik där Göran och Jenny jobbar med att behandla. Som de säger det själva: GS Training är den lilla kliniken med det stora innehållet.

Kliniken erbjuder mycket annat utöver QINOpraktik, såsom akupunktur, naprapati, klassisk massage mm. Som besökare känner man sig välkommen och hemma i en fin och avslappnande miljö, precis som det ska vara.

Jag återkommer hit fler gånger för att fixa till mig själv.

IMG_8936
Göran har slitit hårt med kliniken och det märks – mycket tanke och fint arbete bakom denna gedigna klinik.

IMG_8935
Skön hörna när man väntar på sin tur, eller tar en kopp kaffe efter sin behandling.

IMG_8939
Sponsorväggen.
IMG_8938
Ett av rummen med utrustning i den klass man förväntar sig.

IMG_8934
Några nyckelord.

Written by Martin SE

6 oktober, 2014 den 19:56

Publicerat i Artiklar

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: