Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

MTB på Mallorca levererar – Soller-dalen idag

with 4 comments

IMG_1272

Skön första dag på Mallis och på MTB för första gången utomlands. Inte dumt! ProCyclingMallorca har fixat och står för allt arbete bakom, tillsammans med meken Henrik som gör ett fint jobb på cyklarna. Tack för det!

Efter en del research på hemmaplan så mötte jag upp med Micke von Pfaler här nere och en MTB-runda mot Soller. Vägen dit så klart över bergen och en av mina favoritklättringar på ön, till Col de Soller från Palma-hållet. Snabbt stopp för att hejja på Jago på restaurang Can Topa på toppen, innan vi smekte serporna på vägen ner mot Soller. Vi fyllde på energidepåerna i Soller, då vi insåg att det väntade ca 4 h cykel till.. Sedan satte vi av mot Soller-dalen på hyggligt steniga och stökiga, breda vägar – uppför. När vi ändå var åt detta håll passade vi på att köra ner i Balitx-dalen också, rätt schysst utförskörning och vi fick nytta av descendläget på våra Fox-gafflar.

Dagens bästa MTB-åkning började efter att vi kom tillbaka från Balitx-dalen. På en vandringsled mot Soller. Den är svart/röd-markerad, vilket vi snabbt förstod varför. Rätt höga stenar och annat skoj att forcera. Några grindar senare fick vi finfin stigåkning mestadels utför, det vi längtat till hela dagen! Fantastiskt nice och allt detta i gassande vårsol, så klart. Vi skrattade högt hela vägen ner till Soller..

Vägen tillbaka var inga konstigheter – samma väg över Col de Soller och sedan råkade vi köra in i Palma i stället för att svänga av. Garmin-GPS:ens påfund.. vi fick väl en halvtime extra på passet och var hungriga som ett gäng vargar när vi var tillbaka. Tacka då restaurang Med (Mediterranean..) som Charina och Fredric driver här nere, för vi fick såväl förrätt som varmrätt och några öl på det. Grymt!

Nu sitter jag på hotellrummet och funderar varför jag inte köpt med mig tilltugg så här på kvällskvisten.. får fixa det imorrn!

Bäst idag: helt klart utförskörningen på fina stigar mot Soller. Det var detta vi kom för! Nämnde jag även vädret? Vädret!

Strava

IMG_1281
Micke

IMG_1286
Ett av dagens bästa åk.

IMG_1292
Vi hann med att hälsa på en get i alla fall!

Written by Martin SE

10 mars, 2015 den 21:52

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Härligt, härligt, blir så sugen på att åka med. Getter har du erfarenhet av att hälsa på, ex. Thailand 😉

    Angelica.Ek

    10 mars, 2015 at 22:06

  2. Ja jösses vilken fin dag på cykeln, krönt av de härliga stigarna ner till Soller! =) Lite trött i benen på kvällen, men det var det värt.

    mikaelvonpfaler

    11 mars, 2015 at 08:29


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: