Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Så var premiären av CX Challenge i Södertälje

with one comment

Alla mina foton från idag.

Ett nytt motionslopp har sett ljuset och det är CX Challenge i Södertälje. 62 km skön CX-åkning i bästa höstvädret, arrangerat av Södertälje CK.

Jag tog tåget ner till Södertälje centrum för att värma upp sista biten till start som gick i Enhörna. Hela 80 förväntansfulla cyklister på startlinjen i detta premiärlopp. Riktigt bra!

IMG_9044
SCK:s ordörande Stefan Ek berättar vad vi har framför oss idag.

Först master några km och sedan blev vi frisläppta på grusvägarna. Jag tänkte på förhand ta det lugnt p g a ryggen som strular när jag tar i, så jag tar saker i min egen takt innan jag kör ikapp en grupp att gå runt i. Det är många kända ansikten med och i min grupp är det både jag, Neil och Jeppe Bjelkmark som kör. Vi har väl småhyggligt samarbete i gruppen även om det sprätts lite här och var. Jag får slita oväntat mycket faktiskt. Kanske har jag mycket lägre däcktryck än de andra? Jag har anpassat trycket efter sista 20 km på banan. Men trots allt är kondition en färskvara och jag har ju knappt fått till någon vidare träning på tre veckor.

IMG_9045
Inte helt incidentbefriade Neil.

Mellan förningarna passar jag på att ändå äta lite. Jag hade tänkt mig motionslopp och lagomlunk, men det blev ju intensivare än så och då behövs energi. När jag allt eftersom märkte att ryggen höll ganska bra så körde jag på. Jag har även lärt mig hur jag ska åka för att inte få alltför ont 🙂

IMG_9047
TMCK / SCK Daniel Bernås körde starkt.

På en snabb grusväg missar jag några djupa gropar och kedjan hoppar av singelklingan. Jag har ju ingen framväxel så det är bara att släppa gruppen, stanna och rätta till. Jag kommer inte ikapp igen, däremot går jag upp på maxpuls i banans enda rejäla backe. 42-28 räckte inte riktigt där 🙂 Jag kommer ikapp Neil en liten stund senare, då han har fått sin första punktering. Stannar och hjälper till innan vi påbörjar omkörning efter omkörning då de lite långsammare grupperna har åkt förbi.

IMG_9049
Jeppe Bjelkmark var het.

Landskapet är varierande, olika karaktär på gruset och vid några tillfällen till och med en asfaltssnutt eller två. Det är ju dessutom energigivande att vara starkare än dem man cyklar om, så jag och Neil njuter rätt bra nu. Innan det är dags att fylla på luft i Neils bakdäck, men det går snabbt. Dock bara en kort stund senare får Neil sin andra punktering, denna gång på framhjulet. Jag tar fram en slang och vi fixar punkteringen och börjar köra ikapp igen. Jag har riktigt bra med energi och har riktigt kul 🙂 Folk skrattar åt oss när vi kör förbi för andra gången. Jag tar fram kameran och fotar lite 🙂

IMG_9050
Nöjda åkare..

På en längre asfaltssträcka går jag ner i tempoställning och borrar. Någon ropar till bakom mig, jag uppfattar inte vad och några km senare när jag pratar med Neil så visar det sig att det inte är Neil bakom mig längre. ”Nä, din polare punkterade för flera km sedan”, säger killen bakom mig. Ajdå, tänker jag och hoppas Neil får låna en ny slang till sin tredje punktering, och jag fortsätter sista 15 km mot mål.

IMG_9058
Mindre nöjd åkare nu.

Här är den roligaste biten tycker jag, med en särskilt kul upplevelse över hala rötter och stenar. Jag på min CX kör ifrån MTB-åkaren bakom mig och sista kilometrarna mot mål är jag rätt nöjd med en schysst dag i sadeln under ett toppenarrangemang.

Neil kommer in halvtimmen efter mig med ny lånad slang. SCK bjöd på god grillkorv, dryck och inte minst cykeltvätt samt prisutlottning i målgång. Jag vann ett Endurance Pack och det är inte svårt att förstå min nöjdhet över denna dag 🙂

IMG_9066
Karin var med i en grym vurpa redan efter 20 km och körde på adrenalin restena v loppet. Starkt..! Krya på dig.

Snabbast idag var Tobias Stridsberg som gick in strax under 2 timmar. Jag hade knappt 2:10 i rulltid och sedan ytterligare 15 min för att fixa tappad kedja och punkteringar.

IMG_9067
Henrik t v och Åsa till höger, två kända SCK:are.

Tack SCK för ett minst sagt crossigt evenemang! Jag kommer tillbaka nästa år! Då är vi även minst det dubbla antalet på startlinjen 🙂

Jag och Neil innan ”punkamisären” började.

Ett av de roligaste partierna på hela banan 🙂

Written by Martin SE

12 oktober, 2014 den 19:48

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. 1:56 blev tiden ,Rulltid 1:53//Tobias

    Tobias

    13 oktober, 2014 at 05:58


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: