Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Attack på Hökensåsleden och landsvägspremiär!

leave a comment »

Första dagen i Tidaholm med MTB på välkända och superfina Hökensåsleden! Det har jag sett fram mot i flera veckor. Södertälje CK:s ordförande Stefan Ek har snackat upp leden rätt bra och den levererade!


Hökensåsleden levererade.

IMG_1465
Brant, intensiv backe på leden. Då blir det push bike!

Vi körde långa varvet, 19 km i Hökensås naturreservat. 12 st på MTB. Grymt fina och flowiga stigar och så en del gruspassager och faktiskt några backar med. Hur kul som helst!

IMG_1479
Ekarna njöt.

Tyvärr har vi mer på leden: attackerande hundar. Jag och Jens kom ut på gruset efter en stig och en bit bort ser vi en hundägare med två hundar. Vi saktar in och hundarna börjar springa mot oss. Vi stannar. Den största hunden stannar inte utan fortsätter framåt i fullt språng mot mig och biter mig i låret! Jag vrålar, hunden släpper och sedan kommer tankarna. Hur illa är det här? Kan jag fortsätta cykla? Måste jag skynda mig till sjukhuset? Cykelbyxor och benvärmare i trasor och jag ser hur blodet rinner på benet. Jag blir arg så klart, tar hundägarens telefonnummer och när gruppen är återsamlad cyklar vi tillbaka och för egen del blir det bilen in till vårdcentralen för koll.
Tack och lov var det ingen större fara, jag hade tagit stelkrampssprutan i lumpen för 10 år sedan, och den räckte fortfarande. Håll koll på såret (såren), sa sjuksköterskan, och vi gick rätt nöjda därifrån givet att det kunde varit värre.

IMG_1491
Så här är det att cykla MTB med Södertälje CK 😀

Men Hökensås var riktigt grymt, så hit vill vi igen innan helgen är slut. 🙂

IMG_1492
Jens strax innan vi fick närkontakt med attackhundar på leden.


En av de fina asfaltsbackarna här omkring.. 🙂

Knappa stunden senare är det dags att gränsla landsvägscykeln för att köra premiär på Sverige i år! Torra vägar, rätt bilfria och kuperat. Perfekt, alltså. Vi var en stor grupp som delade upp oss och jag, Jolle, Hasse och Henrik körde över en rackarns fin ås och fick såväl gruskörning som lång backe och flera sköööna nerförslöpor. Är det här verkligen Sverige? Grymt! Ingen återhämtningsrunda direkt, men vi var nöjda ändå!

IMG_1495
Angelica gör sig redo för dagens andra pass!

Middagen intogs på stadshotellet där vi bor, ribs med klyftpotatis och vi var rätt nöjda cyklister. Nämnde jag att en öl slank ner idag med? Riktigt nice, med andra ord.

IMG_1501
Jolle looking at stem.

Det har varit många pass på landsväg och MTB på flera håll under dagen, bra serverat för allt och alla av SCK.

Bra första dag, helt enkelt!

Written by Martin SE

27 mars, 2015 den 21:03

Publicerat i MTB, Resor, Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: