Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Orchparty och en alv i Dalarna

with one comment

IMG_1622
Alv cyklar utför i Dalarna.

Morgonen är som Midgård från sin bästa sida och alla möjliga väsen tar sig ut på vägarna. Så även vi! Från Svärdsjö i hjärtat av Dalarna, styr vi mot Ågsjön och grusvägarna som bär oss uppåt hela vägen till vackra Vintjärn på några hundra meters höjd. Där är det alldeles för mycket snö på grusvägen / motionsspåret, vi vänder tidigt och tar asfaltsvägen mot Linghed.

Jag måste berätta om vägen ner från Vintjärn mot Linghed. Detta är något som vi relativt sällan får uppleva på träningspassen – nämligen lite längre utförskörningar. Vår blev 160 höjdmetrar och 5 km nerför, innan vi viker av. Och jisses vad kul det är! Helt tomma vägar med solen högt på himmeln. Kan inte bli bättre! Tyvärr fattar jag inte att min videokamera är full, så det blir bara några (vackra) foton på vägen.

Väl ovanför Linghed så tar vi oss till Tavelberget. Det börjar lätt med lite lätt uppför och vid denna tiden på året – klart mycket lera på grusvägarna. Det är riktigt grisigt, helt enkelt orchparty, och så alven Angelica då som ingen lera fastnar på?! Hon är väl en alv, hon. Aldrig smutsiga, bara vackra.

En bit upp så blir det riktigt brant och grusvägen övergår i någon slags lervälling deluxe där inget händer när man trampar så mycket man orkar. Eller jo, det som händer är att vattnet rinner nerför precis och skapar en bred rännil där vi vill cykla. Det är fruktansvärt jobbigt. Vid sådana här tillfällen undrar jag vad jag pysslar med. När tar vägen slut? Kollar på GPS:en och ser hur toppen närmar sig. Och där kommer en knäpp till. Med sura ben och hopp om fantastisk utsikt får jag sedan ett halvt slag på käften, med blåst, vindkraftverk och en obefintlig utsikt. Jag knäpper några oinspirerade foton och vänder ner till Angelica. Väl nere är det lätt att övertala henne att bara vända och köra, det finns inget att se på toppen.

Med ganska så igenkleggad kedja börjar den skojiga och småtekniska utförskörningen. Småteknisk eftersom det blandas grus, rullgrus, lera, snö och glansis. Skoj! Till slut är vi nere på asfalt igen och jag tycker det är dags för några härliga Tabata-intervaller. Jag vill ju bli starkare i slutet på passen och tävlingarna och då är detta perfekt att lägga mot slutet på träningarna.

Slutligen tar vi en grusväg / motionsslinga från Linghed tillbaka till Svärdsjö och det blir helt enkelt mer av dagens vara. Väl tillbaka blev det grundlig cykelvård och även vård av oss. Ett väl utfört pass och vi var båda nöjda! Snart kan långloppen komma 🙂

Strava: 63 km och 3:25

IMG_1614
Alv på bro över sjö.

IMG_1615
Alv på packad grusväg mot Ågsjön.

IMG_1617
Glad alv på snö.

IMG_1618
Alv tittar på skidåkare på sjön.

IMG_1628
Alv balanserar på isiga vägar.

IMG_1629
Toppen av tavelberget, ingen alv så långt ögat kan nå.

Written by Martin SE

4 april, 2015 den 16:29

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alven är nöjd med dagens cykelpass, tack för sällskapet.

    Angelica.Ek

    4 april, 2015 at 16:47


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: