Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Avslutning med grymma cyklister på Sports Heart

with one comment

Slutet på Sports Heart Camp i och med en fin fredag som bjöd på stafett och fin MTB-cykling med vassa cyklister en sista gång i skogen.

Vi ledare kan inte nog berätta hur pass mycket de unga cyklistförmågorna har förbättrat sig under veckan och även haft kul på vägen, med några skrapsår, blåmärken och annat ont på vägen. Riktiga kämpar som aldrig ger upp – det är verkligen rätt anda!

Här kör vi två av delmomenten i stafetten – cykla koner i svagt motlut på blöt gräsmatta, och så lagövning: att få bollen genom alla ben med hela laget. Fantastiskt jämnt, som ni ser på slutet! Vi domare bedömde detta delmoment som delad förstaplats och ledning inför resten av stafetten senare.

Delmoment två i stafetten: samla kottar. Det lag som hade samlat klart flest kottar på 2,5 minuter, missade tyvärr deadline med ett tjugotal sekunder. Det var grymt smart att samla kottar i ryggsäck (kudos lag Eric). Segern gick till lag Zeb i detta delmoment.

20170804_104631.jpg

Uppradade för Snigeln. J, tvåa från höger, kunde stå helt stilla med cykeln i flera minuter utan att sätta ner foten. Andra var också imponerande!

En uppskattad träningsform är att cykla Snigeln. Snigeln går ut på att cykla så långsamt som möjligt, eller helt enkelt att stå stilla med cykeln under längsta möjliga tid. Måste man sätta ner foten, så ställer man sig längst fram av alla och fortsätter.
Här såg vi snabbt förbättring från första till andra och slutligen tredje gången, där unge J två gånger om var sist kvar på plan – helt stillastående i flera minuter.

20170804_110027_001

Mariekex och vissla en trudelutt är inte så lätt..

20170804_110031_003

Här sprutar det kexsmulor åt alla håll!

20170804_102738_002

Två härliga MTB-cyklister lyckades vi få på bild i skogen idag. Helt suveräna är ni!

Inför delmoment tre så blev det jaktstart. Lag Zeb startade, med lag Eric några sekunder efter och lag Alfred ytterligare några sekunder efter. Vad momentet gick ut på? Alla i laget tuggar i sig 2 mariekex var och ska så snabbt som möjligt vissla en melodi tillsammans. Det var mycket jämnt, lag Zeb tog till slut segern!

Efter en välbehövlig lunch gick vi ner till avslutningsceremonin och sade slutligen tack och hejdå till alla denna veckan. Vemodigt och samtidigt kul att se cyklisterna trampa vidare efter denna vecka på nya äventyr.

Vi ledare säger ett stort tack, det var vårt nöje! Ni har varit suveräna.

Written by Martin SE

4 augusti, 2017 den 19:38

Publicerat i Sports Heart 2017

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: