Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Tur på Ekerö med Peter

with one comment

Peter Karlsson (som driver en blogg om sin väg mot Vätternrundan) och jag hade inför sommaren sagt att vi skulle ut och cykla. På årets hittils varmaste dag blev det dags!

Peter på Nishikin

Vi möttes vid Alviksplan och tog oss utåt Ekerö relativt tidigt på söndagsförmiddagen, vid halv tio. Vädret var magiskt, det var vindstilla och cyklingen bra. Vi tog det ganska lugnt hela rundan, då det var varmt och vi båda hade cykelpass i benen sedan dagen innan.

När vi kom till Svartsjö blev det obligatorisk fika på Svartsjö Café & Livs, detta otroligt fina fik som drivs av två jättesnälla systrar. Detta café rekommenderas varmt, oavsett om du cyklar eller inte!

Fika på Svartsjö Cafe & Livs

Efter fikapausen blev det dags att ta sig vidare utåt Färingsö. Jag hade aldrig varit så långt ut här så det var kul! Vi åkte en riktigt bra runda via Sånga kyrka och i en nerförsbacke slog vi båda nytt hastighetsrekord på våra cyklar! Jag tror Peter klockade in 63 km/h medan mitt nya rekord blev 66,4 km/h. Hyfsat snabbt.

På vägen hem var det väldigt varmt och lite skugga. Flera gånger när jag kollade in temperaturen var den upp på 36 grader! Snitt-temperaturen blev hela 32,5 grader, mycket sol, så det kändes bra att ha solskydd på sig. Man kan säga att det gick åt mycket vatten och att det sedan var skönt att komma hem och sitta i skugga. 🙂

Kort och gott blev det en riktigt bra tur med strålande sällskap och bra väder.

Lite träningsdata

Jag har en ny bästa vän som heter Garmin Edge 500. Tack vare min Garmin-GPS kan jag spela in mina rundor och få massa statistik. Sjukt kul! Klicka på bilden för mer avancerad info om rundan.

Fler foton

Jag på min Cervélo

Peter visar vägen

29 km till Stockholm

Fina miljöer på Ekerö!

Written by Martin SE

11 juli, 2010 den 13:23

Publicerat i Träning / Rundor

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Härliga bilder från en strålande dag! 🙂

    Peter

    11 juli, 2010 at 14:51


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: