Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Schleck och Contador lämnar det sent

leave a comment »

Jag har precis bevittnat sista halvtimmen av etapp 14 och vilken avslutning! Att Christophe Riblon från AGR2 La Mondiale skulle ta hem etappsegern såg ut att vara givet ganska tidigt, men att det skulle hända så mycket uppe i toppen var oväntat.

Än mer oväntat var att Andy Schleck och Alberto Contador lät Denis Menchov blåsa förbi och få en ganska så rejäl lucka när det var några kilometer kvar – något de till slut insåg att de inte kunde tillåta och så körde d in dyrbara sekunder sista kilometern. Menchov och Samuel Sanchez knappade båda in 15 sekunder på toppduon, men det hade lätt kunnat vara mer. Jag kan tänka mig att sportdirektörerna i berörda lag var lite nervösa där ett tag..

Schleck och Contador får se upp, framför allt Schleck – då Menchov är mycket bra tempoåkare. Innan tempoetappen på lördag ser vi dock fram mot fler bergsetapper!

Written by Martin SE

18 juli, 2010 den 16:21

Publicerat i Tour de France

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: