Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Erfarenheter efter drygt 20 mil i Roslagen

with one comment

Idag cyklade jag ut i Roslagen med Fredrikshof och gänget som skulle på den årliga Ålandsresan. Jag hade verkligen velat följa med ut till Åland hela helgen, men vågade inte riktigt på grund av en förkylning och lite halsont tidigare i veckan.

Hur som helst så kände jag mig bra under fredagskvällen och bestämde mig för att cykla med Fredrikshof till Rimbo nånstans, och sen vända hem själv. Jag vände inte vid Rimbo (7 mil) utan först vid Skebobruk (3,3 mil senare), så det blev lite längre än jag tänkte – men vad gjorde det med så gott sällskap och fantastiskt höstväder i Roslagen?

Nackdelen för mig var dock ganska tydlig från början – först medvind och cykling i grupp norrut – men sedan motvind och cykla ensam hem. Den senare är inte den bästa kombinationen – speciellt inte efter en förkylning som jag fortfarande inte är helt återställd ifrån.

Jag försökte spara något på krafterna när vi cyklade i snabbgruppen mot först Rimbo och sedan Grisslehamn, för jag visste att det skulle bli jobbigt med motvinden på vägen hem. Min snittpuls låg på 142 första 10,3 milen och snitthastigheten var 30,7 km/h. Godkänt, absolut!

På hemvägen blev det såklart andra värden. Vad jag dock gjorde absolut sämst idag var att äta dåligt – jag fick inte i mig tillräckligt mycket kalorier via frukosten, mackan i Rimbo, mina bars och sportdrycken. Det märktes tydligt sista 6 milen och statistiken talar sitt tydliga språk – snitthastigheten landade på 29,9 km/h för mina 20,5 mil. Värst var backarna mellan Rimbo och Roslagsstoppet, och faktiskt backarna i Skålhamra (som annars var otroligt vackert på eftermiddagen).

Lärdomar dragna idag:

  • Få i dig tillräckligt mycket energi på dina rundor (detta brukar jag vara riktigt bra på).
  • Var helt frisk om du ska cykla 20,5 mil i Roslagen.
  • Cykla inte ensam i motvind. 😉 Speciellt inte de sista 10 milen på en 20,5 mil lång runda.

Bloggpost om själva rundan med Fredrikshof kommer så småningom 🙂

Written by Martin SE

2 oktober, 2010 den 18:27

Publicerat i Träning / Rundor

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Väl i Vallentuna slöt resten av sällskapet upp vid brandstationen och vi delade upp oss i två grupper – snabbgruppen och lugna gruppen. Vi körde på ganska bra i snabbgruppen och undertecknad försökte hålla pulsen nere för att spara lite på krafterna, efter dels en förkylning i veckan, dels p g a att jag skulle cykla hem själv i motvinden senare. […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: