Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Cykling i Roslagen med Fredrikshof på Ålandsresan

with 9 comments

Gänget som samlades vid Östra Station

Fredrikshof ordnar en resa till Åland en gång varje år och denna resa är inte vilken som helst – man tar sig nämligen dit på cykel (eller i följebil)!

Vi var ett femtontal som slöt upp vid Östra Station den kyliga men vackra lördagsmorgonen. Ganska snart cyklade vi norrut i dimma förbi Stora Skuggan och Djursholm. Otroligt vackert!

Åsa, dagen till ära på en blå De Rosa-cykel och en av Fredrikshofs randonneurer, var en av dem som hade ordnat denna resa. Den första biten ut till Vallentuna var super, i väldigt lagom takt för alla. Tacksamt när undertecknad behöver dokumentera lite med kameran och det är många mil som ska cyklas under dagen! Jag fick på turen upp till Vallentuna chans att även snacka lite med Gualberto, som såg ut att vara rysligt stark (vilket vi fick bevis på senare).

Väl i Vallentuna slöt resten av sällskapet upp vid brandstationen och vi delade upp oss i två grupper – snabbgruppen och lugna gruppen. Vi körde på ganska bra i snabbgruppen och undertecknad försökte hålla pulsen nere för att spara lite på krafterna, efter dels en förkylning i veckan, dels p g a att jag skulle cykla hem själv i motvinden senare.

Någonstans på de fina vägarna i Roslagen fick så Raymond punktering, så det blev naturlig paus och temperaturen hann stiga hela två grader i dungen vi stannade i 🙂 Sedan kom andra, stora gruppen förbi. De såg bra ut! Och det var inte svårt att gilla denna förmiddag, med tanke på det otroligt vackra höstvädret och en av årets absolut bästa stunder på cykeln. Efter att Raymond fixat punkteringen körde vi på snabbt igen på de slingriga och drömlika vägarna mot Rimbo.

Väl framme i Rimbo (efter ca 7 mil) var det dags för fikapaus på konditoriet vid vägen – vi fick smörgåsar och varm dryck som satt fint! Här fick vi även chansen att prata lite mer, inte alltid det lättaste att göra i en klunga på två linjer. Kul att det var så blandat med Fredrikshofare från hela Stockholm!

Efter Rimbo var det riktigt bra väg norrut och dessutom med vind i ryggen. Här gick det snabbt och snabbgruppens kedja rullade på bra, med ett snitt på 34,6 km/h över 32 km. Här var det flera som tog riktigt fina förningar, bland annat Raymond, stark som en oxe. När vi närmade oss Skebobruk och drygt 10 mil för dagen tackade jag för mig, saktade ner och såg samtliga i snabbgruppen passera vidare bort mot Grisslehamn och sedermera färjan till Åland 🙂

Jag ställde mig vid vägkanten och inväntade andra gruppen, och då ringer Lasse (Lidingö-Lasse) och vi snackade bland annat cykel-VM. Lasse hade varit ute en runda Lidingö + Djurgården samma förmiddag, då han inte kunde följa med på Ålandsresan.

Det dröjde inte länge innan resterande Fredrikshof-grupp rullade förbi in mot Skebobruk och det var glada vinkningar. Nog var jag avundsjuk som inte riktigt kunde vara med hela helgen, men det kommer fler chanser!

Kudos till Åsa, följebilen och övriga arrangörer – de 10 mil jag var med på Ålandsresan var fantastiska mil. Hoppas resten av helgen blev minst lika bra!

PS. Kan tillägga att 10,5 mil själv i motvind med för lite energitillskott under dagen inte var att rekommendera – men det var en grymt vacker höstdag som gjord för cykling i Roslagen! DS.

Filmer från rundan

Foton från rundan

Jag har laddat upp alla foton i mitt Picasa-album: Ålandsresan Fredrikshof 2010

Här är ett urval av foton från rundan:

Garmin-rundan

Hela Garmin-rundan kan ses på min Garmin Connect: Roslagen m Fredrikshof – Ålandsresan

Written by Martin SE

3 oktober, 2010 den 17:46

Publicerat i Träning / Rundor

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Martin Söderlund, Martin Söderlund. Martin Söderlund said: http://is.gd/fIHQL – Blog post (in Swe) on this weekend's main course with #Fredrikshof. It was magical! […]

 2. Vilken härlig dag det verkar varit!! Var upptagen på annat håll annars hade det ju varit grymt kul att varit med. Nästa år!! Så är sista milen för säsongen inplanerade?

  Peter Karlsson

  3 oktober, 2010 at 20:31

 3. @Peter: Det här var helt klart en av denna säsongs höjdpunkter, och då var jag ändå inte med hela helgen! Fantastiskt, var det.

  Än är det några mil kvar på säsongen, framför allt KM nästa helg och innan dess ska det väl till någon morgonrunda eller dyl, nåt annat hinner jag inte med i veckan.

  Cykla racer så länge det bara går 🙂

  Martin S.

  3 oktober, 2010 at 22:15

 4. Kul att se fotona, trevligt att du hann fota under rull, bra blev de också. Annars hade jag som mål under mina förningar att du inte skulle komma upprullandes och fota 😉

  Raymond

  4 oktober, 2010 at 07:54

 5. Skapli vända på 20mil så här pass sent på hösten! 🙂
  Syns på sönda, jag skippar tempot.
  Tar nog bil så jag kanske kan plocka upp dig i stan om du fortfarande behöver skjuts.

  Henrik Sandén

  4 oktober, 2010 at 20:01

 6. Var går KM? Kanske kommer förbi och kollar! 🙂

  Peter Karlsson

  4 oktober, 2010 at 21:43

 7. @Peter: Sturehofs slott, http://www.fredrikshof.se/servlet/GetDoc?meta_id=6094

  Klart du ska komma förbi!

  Martin S.

  5 oktober, 2010 at 08:47

 8. […] och jag har de senaste gångerna aldrig haft chansen att vara med på riktigt, även om jag var med en bit för två år sen. Denna vecka har jag dock varit hängig och vilat med åtanke att det ska gå att cykla ca 30 mil […]

 9. This site really has all of the info I needed concerning this subject and didn’t know who to ask.

  Alba

  7 juli, 2014 at 00:07


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: