Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Santa Lucia sista dagen på Gran Canaria

leave a comment »

Sista cykeldagen på Gran Canaria och jag hade tänkt cykla ön runt med Free-Motion. Tyvärr så var det samling 08 på morgonen och inte 09 som jag trodde – så jag missade gänget jag cyklat med tidigare under veckan 😦 Tack och lov har Free-Motion en lättare grupp också, så det blev en bergsetapp till Santa Lucia sista dagen och avslutande solopass på det.

Totalt blev det 7 + 2 mil denna dag, innan nerpackning påbörjades. Dagen uppe i bergen började omgående med klättring från Playa del Ingles till första delstoppet med utsikt mot öns högsta punkt Pico de las Nieves. Därifrån var det sedan nerför innan dagens roligaste och jobbigaste stigning påbörjades mot San Bartolomé. Efter gårdagens vilodag kändes benen bättre, även om över 40 mil cykling under veckan gjorde sitt till i cyklingen uppför.

Det roligaste idag var att jag var först uppför varje stigning, medan jag tidigare dagar med den svårare Free-Motion gruppen som bäst var tvåa 😉

Efter fikapaus i Santa Lucia var det någon mindre stigning kvar och sen rejäl nerförsåkning för att via ostsidan av ön cykla tillbaka till Ingles med vinden i ryggen. Väl tillbaka vid Free-Motion blev en paus för undertecknad, innan jag tog mig ut längsmed sydkusten på en sista tur på Gran Canaria denna gång.

Det som var största skillnaden mellan den lätta och svåra gruppen med Free-Motion, var att pauserna var betydligt längre – lite för långa för min egen smak. Etapperna som lätta gruppen kör är också något kortare, med färre höjdmeter. En perfekt start om man är lite osäker på sin form i början på säsongen! 🙂

Foton

Written by Martin SE

2 januari, 2011 den 16:07

Publicerat i Gran Canaria 2010, Resor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: