Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Tisdagsträning med Fredrikshof på Lidingö

with 4 comments

Lars Andersson startade gruppträningarna på cykel på Lidingö förra året. Förra året var det ungefär 5 cyklister som kom på andra tisdagsträningen för säsongen. Andra träningen i år var vi över 25! Det går framåt med andra ord, grymt kul! En stor eloge till Lasse också som tar stort ansvar och ser till att alla känner sig hemma.

Vi delade upp oss i två mellangrupper och en lugn grupp där Lasse, jag och Richard var med. Erik Stjernström och Jonas Rodny skulle ta de andra grupperna, där bland andra några Vättern SUB 8 och SUB 9-cyklister återfanns. Jag behövde ta det lugnt idag efter knäont från i helgen och två dagars vila, så det passade bra med lugn grupp.

Richard anförde den lugna gruppen riktigt bra utåt Brevik och Käppala, men vår lugna grupp var nog egentligen en mellangrupp då snittet låg på strax över 27 km/h. Jag låg på andra rulle vilket passade alldeles utmärkt och kändes riktigt bra. Åsa låg bakom mig och Lasse med uppsikt sist. Kul också att se så många nya ansikten i såväl vår klunga som de andra! 🙂

Efter Brevik så styrde vi ut mot Elfvik som sig bör och där stötte vi på en av mellangrupperna. Lagom paus och trevligt snack (och undertecknad bjöd lite på show när jag stillastående inte lyckades klicka ur pedalen i tid) innan vi cyklade inåt ön på två led. Plötsligt small det till längre bak i klungan, det var snabbe Rickard från i helgen som åkte på slang och däck som small sönder. Ca 10 min senare när vi kommer ut på stora vägen åker han förbi i skåpbil som fick vara skjuts hem, snabbt! 😉

Roligast idag tycker jag att Sticklinge var! Det finns några rejäla backar där och det är alltid lika kul att dra på uppför dem. För egen del otroligt skönt att inte känna något i knät heller. Lite försmak av vad som komma skall på Mallorca väldigt snart 🙂 Jag kan i alla fall säga att återhämtningen efter hårdkörning uppför backarna i Sticklinge är välförtjänt och välbehövd 😉 Jag kom upp i nästan 90 % av maxpuls som mest där.

Sista biten hem bjöd på lite belåtenhet och snack med Jerka och Christer . Jag avslutade sedan ensam med en intervall på stora klingan uppför Värtabacken (ca 9 %) och rullade sen hem.

En riktigt bra kväll och träningsrunda! Jag längtar redan till om 2 veckor då jag är tillbaka 🙂

Här är min Garmin-runda från kvällen: Lidingö (Brevik-Käppala-Elfvik-Sticklinge)

Fotat

Denna gången glömde jag inte kamera, däremot batteri. Då får mobilkameran duga 🙂

Written by Martin SE

13 april, 2011 den 17:55

Publicerat i Träning / Rundor

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jättekul att läsa om (och se bilder på) för en som inte kunde vara med! Och så klart avis på Mallorca 🙂 Hoppas ni får det toppen!

  Vilma

  13 april, 2011 at 19:40

 2. Hojta till i god tid så kommer jag ner och gör er sällskap en dag =)

  /Fritz

  Fritz

  13 april, 2011 at 19:40

 3. Ball att det var rörelseoskärpa på mig även när jag står still !!!!
  Sen var det ju ”Jerka” men det är lätt att höra fel i fartvinden hehe;-)
  jag hoppas att Christer hann hem innan mörkret även om jag (som inbiten Lidingö-bo)försökte lura honom åt fel håll ute i Sticklinge,sorry för det,,,,
  Väl mött på lördag,jättekul gäng i tisdags,även om Richard L körde det klassiska ”ojvadfortdetgårtricket” jag tror jag punkar med Victorinoxen,,,,,
  Jerka

  Jerka Östergren

  13 april, 2011 at 20:11

 4. Håller med Vilma! Det känns som att man fick vara med lite i alla fall tack vare bilder och bra beskrivning!

  Peter Hampus

  13 april, 2011 at 20:15


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: