Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Premiär med Hofvets Lidingögrupp utåt Vallentuna

leave a comment »

Denna helgen samlades hela 27 cyklister på lördagsmorgonen utanför Maltes Cykel på Lidingö, för att ta oss ut på torra asfaltsvägar i olika konstellationer och fart.

Jag och Peter Hampus tog hand om mellangruppen, där vi var flera som kommer att cykla Vättern SUB 9 ihop i juni. Kul! Lasse och Jonas tog hand om de andra två grupperna som denna lördag cyklade på Lidingö.

Vår mellangrupp tog oss ut till Vallentuna via Djursholm och döm till min förvåning – väldigt mycket trafik ute. Eftersom det blåste rejält med motvind på vägen norrut så kortade vi ner rundan något och svängde vänster (norrut) mot Vallentuna istället för höger (österut) ut mot Ullnasjön. Tids nog kommer vi att kunna cykla långa, ännu finare rundor. Vi cyklade förbi Vallentuna centrum och pausade vid Rosengården innan det på hemvägen med vind i ryggen skulle bli lite cykling av den finare kvalitén – nämligen via efterlängtade och magiskt vackra vägarna förbi Skålhamra. Måste säga att det susade fint om Peters nya Reynolds-areohjul där.. 😉

På vägarna förbi Skålhamra körde vi två fartsträckor, och vilket tryck folk har i benen redan! Undertecknad är i nuläget bara ”bra” uppför så det var där jag försökte glänsa, medan övriga inte hade svårt för att komma upp i 55 km/h på småvägarna. Efter fartsträckorna samlades vi återigen och cyklade för en gångs skull på två led en stund, betydligt trevligare 🙂

Hemvägen blev förhållandevis lugn och gick även den via Djursholm. Vi tog ett kort stopp vid Lidingöbron där jag och Angelica (gästcyklist för dagen från Södertälje CK) sedan vek av inåt stan och Peter, Mich, Otto, Rickard mfl (hjälp gärna till med namn!) tog sig till Princess i Lidingö centrum för en fika.

Mätaren för vår runda hamnade på ca 75 km med ett snitt på 27,5 km/h. Här är hela min runda på Garmin Connect: Vallentuna-Skålhamra

Jag insåg lite för sent att jag dragit för mycket och hade rejält ont i ena knät de sista milen på rundan. För egen del blir det vila och Voltarén fram till tisdag då vi kör med Lidingögruppen igen, denna gång den ordinarie kvällsträningen.

Peter Hampus har även bloggat om rundan på vår Club Bianchi-blogg: Nu är vi igång!!!!

Foton

Batteriet hade tagit slut i min nya kamera, så det blev mobilkameran istället. Tydligen kunde jag inte hålla ena tummen helt borta från bilderna.. 🙂 Bra jobbat alla!

Written by Martin SE

10 april, 2011 den 17:26

Publicerat i Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: