Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Strålande bergsetapp från väst till öst med Camp Mallorca

with one comment

Den här dagen hade jag längtat till. Den infriade alla förväntningar och långt mer därtill!

Vi var en busslast och en billast Camp Mallorca-cyklister som gav oss iväg tidigt på morgonen från Can Picafort, färdmål; Andratx på Mallorcas västsida, precis där bergskedjan börjar. När bussen svängde av nordväst efter Palma insåg man hur bra dagen skulle kunna bli, med bergen som tornade upp sig, molnen som försvann och en behaglig temperatur 🙂 Det gick snabbt att komma ur bussen, fixa allt och sedan cykla iväg i olika fartgrupper – allt med bästa servicebilen ever bakom oss (courtesy of Niklas Jakobsen, Jonas Sköld + Nadja med kameran i högsta hugg).

Turen fram till lunchstoppet i Deia skulle gå upp och ner på några av de allra finaste vägarna man kan tänka sig på Mallorca, med en utsikt som är helt magisk. Undertecknad hade heller aldrig varit på denna sida av Mallorca, så det var mycket att insupa 🙂 Vår mellangrupp PLUS var en gedigen konstellation med bland andra Angelica, Kent, Anders och mig. Vi höll ihop bra hela gruppen, även om det vart lite ryckigt till en början.

Lunchen i Deia var super, men visade sig vara lite för mycket för mig! Det räckte inte med utförslöpan till Soller efteråt för att jag skulle återhämta mig innan den längsta stigningarna på Mallorca skulle klaras av, från Soller till tunneln vid Piggen (Puig Major alltså, Mallorcas högsta berg). Det tog en stund innan jag fann mig till ro uppför de 14 kilometrarna till tunneln, men efter några kilometer gick det bra. Och bra verkade det gå för alla andra också, i varierande takt. Mathias från CK Hymer var såklart först upp 😉 Väl på toppen mötte superba servicebilen oss med apelsiner, choklad, godis, juice och massa mer. Världsklass!

Efter Piggen är det riktigt skön utförslöpa i nån mil, förbi två sjöar och korsningen där man kan ta av mot Sa Calobra. Här sprack fältet upp lite och jag missade att halva vår klunga väntade i korsningen på mig, så jag cyklade förbi och tänkte jaga ikapp dem som alltså inte var framför mig. Jag jagade och jagade innan jag insåg mitt misstag 🙂 I höjd med bensinmacken efter Lluc-backen väntade jag och så kom resten av gänget! Till slut blev det jag, Angelica, Anders och Kent som körde utför till rondellen i Pollensa. Sista halvmilen ner mot rondellen så var vi två som körde partempo också och jag fick äntligen känna på att vara lite stark här nere på Camp Mallis. Skönt.

När vi till slut var ett gäng på sex cyklister som kom hem till Can Picafort kändes det som ett uträttat dagsverk, och jag med flera vill redan cykla samma sträcka igen! 🙂

Garmin-rundan

Här är min Garmin-runda: Mallorca Mountains (Camp Mallorca Sweden)

Totalt blev det alltså 14,3 mil med 25,5 km/h i snitt. (Inser också att maxpulsen inte riktigt stämmer.. 🙂 )

Fotat

Written by Martin SE

19 april, 2011 den 20:26

Publicerat i Camp Mallorca 2011, Resor

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Jag hade hört att San Salvador var vackert och när en av dagens Camp Mallorca-etapper skulle gå dit var jag och Angelica inte helt sena med att haka på, även om det uppstod en dos tvivel när vi insåg att det var med snabbaste gruppen. Den dosen tvivel blev än större de första 3 milen med snabbgruppen, då det kändes rejält i benen efter gårdagens bergsetapp. […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: