Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

14 mil och Col de Soller på Mallorca idag

with 3 comments

Imorse var vädret sådär kul med rejält mörka moln som tornade upp sig. De Camp Mallorca-grupper som tog sig ut kom hem väldigt snart igen eftersom det började absolut hällregna några minuter efter att de gav sig av. Sedan var vi några som fegade lite och alltså avvaktade till eftermiddagen, och det skulle visa sig vara bra!

Jag högst upp på Col de Soller, 497 meters höjd. Nöjd!

Angelica och jag tog oss ut strax efter kl 13 då solen lös från en fin blå himmel. Ganska snart vart det mörka moln igen, men med tålamod och en rejält omlagd rutt fick vi massa sol och värme till slut!

När vi passerat favoritbyn Búger styrde vi sedan mot Inca och Santa Maria. När vi väl var där tänkte jag att Col de Soller nog skulle vara trevligt, eftersom vi annars inte skulle få någon chans att klättra upp mot den toppen denna Mallorca-vistelse. Angelica tvekade något men vi tog oss till Bunyola och så småningom botten på Col de Soller där biltunneln och såklart klättringen till Col de Soller på 497 meters höjd börjar.

Med strålande sol och lite trafik var det lätt att le på väg upp mot toppen. Vi höll normalt tempo till en början, innan jag fick för mig att jag skulle jaga ikapp killen som cyklade om oss när vi stannade vid botten av klättringen för lite foto 🙂 Och jaga ikapp blev det för min del, pulsen gick upp mot 90 % när jag jagade och sedan fortsatte förbi, innan jag slog av på takten när toppen var riktigt nära.

Väl på toppen insåg jag att favoritrestaurangen Can Topa hade påskstängt, så det blev en varsin Coca-Cola på tyskfiket bredvid istället (det var bara Angelica, jag och massa tyskar). Sedan tog vi oss ner samma väg och cyklade hem med kraftig sidvind och medvind, via byar som Sancellas, Sineu och Santa Margarita. Det gick stundtals riktigt fort och vi fick lön för mödan i motvinden tidigare 🙂

Vi var hemma först vid halv åtta på kvällen och middagens två fyllda portioner + efterrätt satt fint. Kul att återse alla Camp Mallis-cyklister också efter ytterligare en lång träningsdag 🙂

Totalt blev det 13,7 mil med ett snitt på 26,8 km/h, helt klart godkänt! Sista sex milen klarade vi av med ett snitt på nästan 32 km/h.

Jag får dock fortfarande ångest när jag jämför samma klättringar jag gör nu med de tider jag gjorde i September när jag var här senast. Då var jag väldigt stark! Å andra sidan skiljer det fyra månaders cykling mellan..

Fotat

Written by Martin SE

22 april, 2011 den 20:48

Publicerat i Camp Mallorca 2011, Resor

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Härligt att det klarnade upp. Du samlar många mil inför Vättern. 🙂

  Peter Karlsson

  22 april, 2011 at 20:55

 2. Jag måste komma ikapp lite efter träningsuppehåll pga sjukdom, plus det är så nice här nere 🙂 Har ju mitt och Peter Hampus SUB 9-gäng att komma ikapp, bla 😉

  Martin S.

  22 april, 2011 at 21:01

 3. […] 14 mil och Col de Soller på Mallorca idag « Bra cykling Post a […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: