Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

3 träningspass på cykel denna vecka

with one comment

Efter Roslagsvåren förra helgen var det dags för en vilodag enligt träningsschemat. Skönt och behövligt då det blivit riktigt mycket tid och mil på cykeln sedan Camp Mallorca.

På tisdagen var det äntligen dags för cykel igen – det är alltid träning med Fredrikshofs Lidingö-grupp där jag också är ledare. Vi samlades ett 30-tal cyklister med mörka moln över oss och noggrann säkerhetsgenomgång av Peter Hampus i vår snabbgrupp.

Tisdagscyklingen blev blöt även den, faktiskt än blötare än Roslagsvåren (som om det var möjligt). Vi var många som hade blivit härdade dock, så det var inga konstigheter att ligga på rulle i 35 knyck med vatten som stänkte upp från vägen 😉 Vid Södergarn samlades alla cyklister när regnet hällde ner som mest och solen tittade fram genom molnen. Sedan bar det vidare och faktum är att det blev fint väder senare på kvällen.

Tisdagspasset blev även stenhårt. Riktigt hårt. När vi spurtade på Tallinkpiren var vi flera som hade problem att komma upp i några högre hastigheter eftersom alla var så trötta 😉 Sammanfattningsvis kändes tisdagsträningen bra, om än alltså något hård. Vi kom fram till att kvällspasset var ganska episkt 🙂

I onsdags cyklade jag och min kollega Tomas ut från city norrut mot Jakobsberg. Innan vi kom till Jakobsberg var det ett mindre helvete med alla cykelvägar, men sedan blev det genast bättre. Vi fick även oväntat sällskap av Jonathan och blev således tre cyklister som tog oss ut mot Bro och vägarna norr om Kungsängen. Och där blev jag nästan salig. När vi svängde in mot Håbo-Tibble kändes det nästan majestätiskt. Helt galet tomma vägar så när som på någon enstaka buss. Vi cyklade tre i bredd. Vinden på vår sida. Riktigt fint!

Tomas och jag avslutade onsdagskvällen med hamburgare innan jag satte mig på tåget mot Karlberg. Där stötte jag på Guy från Hofvet och fick bra sällskap till innerstan.

Onsdagspasset blev lugnt för egen del, med några få backintervaller. Vi har också plottat ut en ny runda på 12 mil som utgår från Jakobsberg och norrut. Mer om den vid annat tillfälle 🙂

I torsdags blev det ytterligare ett lugnt (och blåsigt) pass, denna gång med Angelica. Vi träffades vid Skanstull och cyklade ut mot Älta. Stundtals var vi på riktigt fina vägar i först Haningen-trakten och sedan Huddinge-trakten. Den här kvällen var vackrast vädermässigt också, med fin solnedgång som väntade. Sista 16 km från Svedmyra till Karlaplan solocyklade jag och drog på lite extra, snittade 32 km/h och skarvade också på med Djurgården. Pulsen ville inte riktigt komma upp över tröskeln, trots mina försök. Bena tog slut innan, helt enkelt. Jag avslutade kvällen med en rejäl portion spaghetti och köttfärssås.

Nu väntar för egen del hela fyra dagar utan träning på cykel. Jag ska till Manchester och utöva mitt andra stora intresse; fotboll. Men den här gången mest att se på mitt lag, Manchester United, och fira rejält! Kanske blir det en löptur på vägarna runt Old Trafford den här helgen 🙂

Den här veckans tre cykelpass resulterade i totalt 21 mil på 7 timmar och 37 minuter. Helt okej med tanke på att det är min vilovecka, enligt träningsschemat från min PT Mathias. Dock behöver jag fler långpass. Det får bli kommande helger. Nu hoppas jag på att kunna vila mig något i form! 🙂

Foton kan ses på min Flickr:

Written by Martin SE

20 maj, 2011 den 13:06

Publicerat i Träning / Rundor

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ha det toppen i Manchester! Vila behövs emellanåt. 🙂

    Peter Karlsson

    21 maj, 2011 at 14:07


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: