Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Viking Tour etapp 4: Sandane-Geiranger

with 2 comments

Idag 18,5 mil cykling och då fick jag ändå åka sista 5 km ner till Geiranger i bil 🙂

Dagen började ungefär som den slutade igår – kallt och regnigt. Senare blev det dock mest kallt! Vi cyklade först ”transport” till mål, där jag och Öysten från Oslo samarbetade.

Men – dagens etapp innehöll allting!

 • Gruskörning på över 1000 m höjd – check
 • Grusväg sista stigningen till mål – check
 • 5 meter sikt på väg ner till Geiranger – check
 • Punktering x 2 (+ en slang till senare) – check
 • Dödströtta cyklister – check

Och så vidare.. 😉

Jag låg med i klungan lätt till första stigningen och hängde även med favoriterna en bit in i stigningen – bättre än tidigare dagar. Blev dock ifrånåkt av klungan och sedan av två andra cyklister som blev avhängda från klungan, och jag körde till slut solo på vägen upp till första toppen. Förutom sista 500 metrarna när jag fick sällskap av Marjo Leijn Truyers, etta bland damerna i tävlingen.

Väl uppe på toppen blev det magisk gruskörning svagt utför och här bombade jag på helt okej – så okej att jag kom ikapp den ena tysken som kört ifrån mig tidigare. La mig bakom honom ungefär 10 sek innan jag tyckte att det gick för långsamt och gick förbi. Han hängde på såklart, men var dock inte så samarbetsvillig till en början..
Så småningom blev vi en grupp på 4 som till slut blev 6 st som samarbetade i motvinden nerför, på väg till sista klättringen för dagen. Och jisses vad alla var slut. Jag och tysken drog nog mest, men vi hade god hjälp av bla Tim och en annan av de belgiska åkarna. När klättringen till slut kom gjorde jag ett litet ryck och fick lucka, som stadigt växte hela tiden. Sista 4 km var det riktigt jobbig grusväg till toppen, och ännu jobbigare turistbussar.. Men det höll hela vägen och jag måste ha gått in minuten före den andra från samma grupp – och före de båda cyklisterna som kört ifrån mig på dagens första stigning.. rätt nöjd ändå!

Min placering för dagen är dock oklar då inga resultat ännu blivit publicerade.

Här är mina GPS-filer för dagen:

Written by Martin SE

26 juli, 2011 den 21:18

Publicerat i Viking Tour 2011

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Shit vad hårt det verkar! Vilken kämpe du är! Själv gläds jag åt backarna i Dalarna som jag tycker är så långa och branta i jämförelse med Stockholm. Men de räknas väl som slätor i Norge antar jag.

  /Peter
  http://hampus.biz

  Peter Hampus

  27 juli, 2011 at 10:14

 2. Årets Viking Tour är i och för sig den hårdaste sträckningen någonsin.. tack Peter! Det är makalöst här. Backarna i Dalarna är inte illa det heller!! Satan vad starka vi kommer vara i augusti på Hofvet-träningarna 😉

  Martin S.

  27 juli, 2011 at 21:35


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: