Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

King of the hills med Södertälje CK och Ride of Hope!

with 3 comments

Den gångna helgen blev det två träningar av det roligare slaget – först lördag och King of the hills med Södertälje CK – och sedan söndag och Ride of Hope från Uppsala till Stockholm.

King of the hills

Henrik som cyklar för Södertälje CK planerade och fixade King of the hills som går ut på att helt enkelt tävla i ett antal olika backar söder om stan. Med olika kategorisering, olika längd, olika poäng som kunde tas var det ett klockrent tävlingsmoment med lugn körning mellan backarna. Bland backarna som vi tävlade i fanns Alto de Kagghamra 1,1 km 5,4 %, Mûr de Solvägen 0,6 km 8,1 % och Passo di Tullingeberg 0,8 km 6,2 %.

Efter ungefär 6 mil och 8 backar blev det fika hemma hos Henrik, riktigt grymt med chokladbollar, kaffe, cola och solen lyste. Sedan var det bara 4 mil och 5 backar kvar! Tyvärr så fick vi andra punkteringen i gruppen igen innan vi kunde fortsätta tävlingen, tiden rann iväg och halva gruppen valde att åka hem mot Södertälje istället för att fullfölja. Jag fick trots stor tävlingslust och troligtvis en andraplats att försvara också vika ner mig för trycket 😦

Hur som helst – King of the hills helt klart roligaste helgträningen hittils i år och jag tror jag har några idéer till vidare träning med Hofvet efter detta 🙂 Tack Henrik!

Här är alla mina foton från King of the hills

Ride of Hope Uppsala-Stockholm

Ride of Hope finns för att samla in pengar till Barncancerfonden och genomförs på så sätt att anmälningsavgift och gåvor från cyklister som genomför hela etapploppet eller enskilda etapper går direkt till fonden. Ett grymt upplägg som i år samlat in 850 000 kr till Barncancerfonden!

I Fredrikshof var vi många som ville ställa upp! Min dag började med samling Märsta 09 och cykla upp till Uppsala därifrån. Vi måste ha varit närmre 40 Hofvare mestadels. Väl i Uppsala anmäla sig, indelning i olika startgrupper och sedan iväg! Vår 30-32-grupp blev säkert 50 man stor och vi delade upp oss efter någon mil eller två. Det var rätt blåsigt på vägen till Stockholm så tyvärr inte jättebra tillfällen att socialisera i tvåparklungan som vi körde, men i depån tog vi det lugnt och kunde njuta av och begrunda det vi var på väg att göra 🙂

Vägen hem via Skålhamra gick smidigt och så även sista 3 milen in till stan och Gärdet där målet fanns (och ett hundratal i publiken). Avslut på Bianchi-cafét efter ett väl uträttat lopp och många fina slantar insamlade!

Här är alla mina foton från Ride of Hope

Written by Martin SE

16 augusti, 2011 den 07:36

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Du körde bra på king of the hills, synd att ni behövde åka lite tidigare.. Schyssta bilder!

  Emil, s-works

  17 augusti, 2011 at 21:51

 2. Snygga bilder! Riktigt synd att jag inte kunde köra… får hoppas på bättre tur nästa år!

  Matilda

  19 augusti, 2011 at 18:57

 3. Verkar ha varit två riktigt roliga ”lopp”:) Och med trevliga fikor emellan, som det ska vara!

  Vilma

  3 september, 2011 at 16:07


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: