Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

CX-helgen på Lidingö & Djurgårn

with 2 comments

Äntligen var det dags att sätta sig på CX:en igen efter närmre två veckors frånvaro, till förmån för först skidor och sedan en mindre förkylning. Tyvärr hakade jag inte på Vilma & resten av Hofvet Lidingö-gänget på lördagsmorgonen, det blev istället en senare uppstigning och solorunda 🙂 Inget dåligt där!

Jag rivstartade mot Lidingö och Lidingöloppsspåret från Vallen. Sedan fortsatte jag bort mot Elfvik över snötäckta grusvägar, blankis, ridspår och t o m över ängar när jag inte visste hur jag skulle ta mig vidare. Någon Lidingö-bo kanske kan hjälpa till nästa gång? 😀 På Hälsospåret på vägen från Elfvik mot Södergarn började problemen. Jag var tvungen att klicka ur på några ställen och det var ett h-vete att klicka i pedalerna igen. Ett tag rensade jag mer snö och skog från mina klossar än jag cyklade CX. Mina SPD-SL pedaler är inte direkt de bästa att glida runt med inne i skogar.

På hemvägen blev det ännu värre! Jag tyckte att slalombacken var så pass nära och tänkte att man kunde cykla dit. Bara det att det var några hus, buskar och en å i vägen. Och två grindar. Det slutade med att jag rensade bort skit från klossarna under ett träd tydligt avsett för vinterfåglarna – där hängde massa fröpåsar och sånt som fåglar älskar. Sånt som fastnade i mina skor 😉

Summa summarum blev det nästan 2 h CX på tidiga lördagseftermiddagen innan det blev dags för andra aktiviteter 🙂

Söndagen bjöd på desto mer jämn cykling, på Djurgården. På sina ställen fick jag kryssa mellan alla flanörer och turister som hade tagit sig ut, men i skogen gick det kanon och undan. Riktigt bra puls stundtals, framför allt när jag brände av två rejäla intervaller längsmed Djurgårdskanalen. Rätt skönt att för en gångs skulle cykla i ljus också och faktiskt se lite av det man pysslar med 🙂

Allt som allt en bra träningshelg att spinna vidare på. Nu måste jag hitta fler bra CX-spår i Stockholmsområdet 😉

Written by Martin SE

15 januari, 2012 den 18:50

Publicerat i Träning / Rundor

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nästa helg får jag sätta mig på cykeln å följa med. Sista bilden var ju snygg med putmun 😉

    Angelica

    15 januari, 2012 at 18:59

  2. Din sömntuta 😉 Du får haka på nästa helg, jag ska nog lyckas dra mig upp även då 🙂

    Vilma

    15 januari, 2012 at 19:05


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: