Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Sammanfattning skidveckan i Sälen

leave a comment »

En något sen uppdatering från förra veckans träning på skidor i Sälen – men bättre sent än aldrig 😉

Sista dagen åkte vi alla utför i Stöten som dock bara hade tre liftar igång på hela anläggningen. Det spelade dock mindre roll då Stöten bjöd på riktigt fin offpiståkning i skogen!

Sista dagen var även kyligast, på toppen var temperaturen som lägst -8, men med ett underställ i merinoull och lager på lager-principen gick det super och jag behövde inte frysa över huvud taget. Å andra sidan höll jag igång rätt bra också 🙂

Sammanlagt blev det ca 8 timmar utför och 3 timmar längd under träningsveckan. Tyvärr var längdåkningen ett fiasko då spåren i Stöten var bedrövliga och jag hade helt fel valla. Jag kan ju nämna att jag hade träningsvärk i triceps i dagar efteråt p g a all stakning.. men det är träning det med 😉

Veckans höjdpunkt var helt klart dagen i Trysil, dit kommer jag att återvända när tillfälle ges.

Prismässigt skiljer det sig inte så alltför mycket att åka skidor en vecka och hyra utrustning, mot för att åka iväg till tex Gran Canaria. Exempelvis kostade skidhyra, liftkort, mat, logi och bensin ca 1200 kr / dag i Sälen och Trysil, inte så mycket mindre än en fin cykelresa.

Nästa år blir det således ingen resa norrut under julledigheten utan snarare söderut till betydligt varmare breddgrader 🙂 Men skidåkningen var kul så länge den varade! Nu väntar jag bara på bra längdspår och snö i Stockholmstrakten om jag verkligen ska få riktig användning för mina nya, dyra skidor denna vinter 😉

Written by Martin SE

11 januari, 2012 den 10:02

Publicerat i Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: