Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Frågor och svar gällande min elitsatsning i SCK

with 2 comments

Tack för all respons på att jag börjar tävla för Södertälje CK!

Många har hört av sig och undrat om SCK-elitlaget jag ska tävla för kommande säsong, om vad som händer med mig i Fredrikshof, mm. Här är en liten ”Frågor och svar” 🙂

Kommer vi se dig mer i Fredrikshof?

Enkelt svar: givetvis! Jag kommer träna på ännu smartare och hårdare än tidigare, och i det ingår träning såväl solo som med laget och med Fredrikshof. Jag kommer att fortsätta leda träningar i Fredrikshof Lidingö, framför allt under veckodagar, men även helger då jag inte är bortrest och tävlar / tränar.

Många elitlag, liksom proffslag, har cyklister som bor i olika delar av landet eller världen, och ofta ses man bara på gemensamma träningsläger och i tävlingssammanhang. Så även till viss del här.

Varför börjar du tävla för Södertälje CK?

Jag fick förfrågan rätt tidigt på hösten om jag ville vara med i Södertälje CK:s elitlag som skulle startas upp på nytt. Jag känner till SCK väl, det planerades på och med ett SM på hemmaplan 2012 kändes det extra kul att börja tävla för Södertälje CK, framför allt då Fredrikshofs tidigare elitlag lösts upp.

Detta innebär alltså att enda gången jag kommer ikläda mig Fredrikshofs kläder på tävling är under Fredrikshofs eget klubbmästerskap på hösten 🙂

Vilka är ni i SCKs elitlag?

Vi är sju cyklister i elitlaget med en bra blandning av erfarenhet. Några har tävlat i 10 år för andra klubbar, medan några är nyare. Mer info om alla lagmedlemmar, sponsorer, tävlingar etc kommer under våren!

Vilka tävlingar satsar du på under säsongen?

Det största målet är SM i linje, men laget kommer såklart att delta i ett gäng andra tävlingar. Personligen tycker jag att tävlingar såsom U6 Cycle Tour och Tour of Jämtland verkar riktigt kul. Vad det blir i slutändan får vi se! 🙂

Övriga frågor

Jag svarar på övriga frågor så gott jag kan. Som sagt så kommer mer info under våren, bland annat om mina två veckor utomlands i mars och april. 🙂

Written by Martin SE

18 januari, 2012 den 13:32

Publicerat i Elitsatsning

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kul och lycka till! En till fråga: vad kommer du i första hand ha för roll i laget?

    Jonas

    18 januari, 2012 at 13:50

  2. @Jonas: Laget är så pass nystartat med många av oss som inte tävlat ihop tidigare, så vi avvaktar lite grann med att sätta roller än så länge, det kommer ge sig under säsongen 🙂

    Martin S.

    18 januari, 2012 at 15:09


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: