Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Col de Madone erövrad och proffsavslutning i Paris-Nice!

with one comment

Första dagen i Nice för mig blev till riktig glädje! Gabriel, Karl och jag tog oss först bort mot Monaco, på riktigt fina vägar längsmed kusten. En del trafik förvisso, men med utsikten var det bara att njuta. Väl i Monaco tog vi oss an stigningen till palatset som sig bör när man är turist. Sedan bar det rakt mot Col de Madone, Lance Armstrongs testbacke på den tiden det begav sig!

Col de Madone. 12 km, snittlutning 7 %. Lance tog klättringen på tiden 28 min. För oss i en av årets första långa stigningar ett antal minuter till 😉

Gabriel satte ett fint och jämnt tempo redan från start. Undertecknad på 90 % av maxpuls från början. Karl precis bakom. Först släppte Karl. Ett tag senare släppte jag och körde vidare i mitt eget tempo. En bit mot slutet på klättringen var det lättare, kanske 5-6 % i snitt. Det räckte för att återhämta sig lite för att trycka på sista hundra metrarna där Gabriel redan väntade på Karl och mig. Väl på toppen på med hjälmmössa, tät regnjacka och sedan fin nerförslöpa utan att frysa över huvud taget!

Vid den här tiden på året kan det vara rätt kyligt en bit upp i bergen och på 900 m höjd (Col de Madone) är det rejält kyligt i skuggan. Därav extra bra kittad med såväl väst som jacka och såklart armvärmare och benvärmare.

Dagens mål för oss var att ta oss till avslutande bergstempot i proffstävlingen Paris-Nice och det gjorde vi också! Vi fick se ett antal proffs cykla i mål och inte minst Brad Wiggins som plockade hem hela tävlingen. Riktigt kul att vara på plats och få in ett par riktigt bra foton!

Dagen avslutades med ca 20 % klättring 150 m, precis utanför Cagnes sur Mer – det var tänkt att vi skulle få bra pizza men restaurangen hade inte öppnat på riktigt än, så det blev en fin crepes och cola för egen del innan vi åkte hem och fixade middag: tortellini med champinjoner, lök, skinka och pesto. Ett fint rött vin på det och dagen var fullbordad!

11,5 mil blev det idag och 4 h 15 min ute. Gediget första pass här nere!

Karl & Gabriel tog många fina förningar längsmed kusten

Gabriel från GoVest

Gabriel & Karl strax efter Monaco

Uppför Col de Madone-stigningen

Karl kämpade och led

Okänd Astana-cyklist

Jeremy Roy, FDJ

 

Brad Wiggins vann etappen och även sammandraget!

Wiggins på pallen

Mmmm!

Gabriel & Karl slutpumpade 😉

Written by Martin SE

11 mars, 2012 den 19:31

Publicerat i Nice 2012

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] la Madone (en viss amerikans ”testbacke” på den tiden det begav sig), så vi kollade helt enkelt in förra årets runda och följde den. Återigen avvaktade vi tills det värsta regnet hade lagt sig, men vi kan väl […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: