Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

16 mil distans på Rivieran med jakt på Andy Schleck

with 3 comments

Distanspass stod det på schemat denna måndag. Vi gick och lade oss tidigt igår så vi var uppe redan vid 8 för att köpa färskt bröd och andra förnödenheter. Sen blev det frukost på balkongen i strålande sol, något som skulle sätta tonen för resten av dagen!

Vi tog oss ut när temperaturen stod på 18 grader, vid 11-tiden. Det blev som en försommardag för värmen och solen var med oss hela dagen.

Först cyklade vi upp mot Vence, vilket innebar att dagen började med 300 höjdmeter stigning. Väl där blev det snabbvisit i en cykelaffär och sedan vidare uppför kullarna. Det var här som min kedja hoppade och en tämligen välbekant cyklist cyklade förbi. Det dröjde inte länge innan vi satte av efter självaste Andy Schleck!
Tyvärr så ökade han i backarna, men vi körde ikapp på platten. Det var då det small. Gabriel fick punktering! Så snöpligt slutade vår jakt på Andy 😦 men vi kommer få fler chanser kommande dagarna! Många proffs är här omkring just nu.

Vi fortsatte upp och ner till Grasse och en bra bit bortanför det till kusten igen och St Raphael, där det blev snabblunch – pastatallrik med rökt lax (värdelös och smaklös men åtminstone kalorier!). För egen del 2 cola medan Gabriel & Karl såklart drog en varsin Espresso.

Kustremsan från St Raphael till Cagnes sur Mer var magisk. Vi körde lagtempo genom ett landskap som närmast påminde om Arizona. Bara det att vi hade också kusten här. Vackra klippor och lång fin körning utan avbrott. Vi cyklade genom Cannes och i slutet av passet såg vi hur solen gick ner över Medelhavet och Rivieran. Mot slutet var det bara 13 grader och armvärmarna åkte på för första gången under dagen!

Gabriel och Karl hade tagit rätt mycket förningar under dagen vilket gjorde ut sin rätt sista 40 km. Då klev jag fram och bidrog med det jag kunde och vi fick även en ”fripassagerare”. Kändes rätt skönt att trycka på i 35 km/h på platten mot slutet på dagen. Dagens behållning var helt klart lagtempot vi sysslade med efter St Raphael – sådant har jag saknat!

Allt som allt 16 mil och drygt 5 h, med ett snitt strax över 30 km/h och 1600 höjdmetrar avklarade. Det blir inte mycket bättre än så här på ett distanspass i mars!

Kalle uppför till Vence


Kalle & jag!


Mästaren på förningar, Gabriel


Steker välförtjänt i St Raphael


Gabriel & Kalle på fantastisk sekvens mot Cannes

Written by Martin SE

12 mars, 2012 den 20:38

Publicerat i Nice 2012

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Verkar sjukt nice 🙂

  Otto

  12 mars, 2012 at 22:25

 2. jamenvaf,,,,
  Bussigt avis killen!!
  Glöm inte att njuta av utsikterna,dom är ju enormt vackra.

  Jerka

  13 mars, 2012 at 20:23

 3. […] skrev här om dagen efter att vi jagat Andy Schleck uppe i bergen, att vi skulle hinna med att träffa på fler proffs denna vecka. Så blev det […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: