Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

En dag i proffsens fotspår

leave a comment »

Slut som artist! Nädå – men inte långt därifrån är känslan nu. Vi cyklade ytterligare 117 km idag och fick in 2100 höjdmetrar igen! Denna gång på delvis helt nya vägar och med magiska utförslöpor.

Vägen bar först upp till Gourdon där vi träffade på Andy och Bobby här om sistens. Vi lunchade i hela en timme och fick en varsin fin omelett i oss. Sedan var det ömsom utför, ömsom uppför till för oss mer kända vägar och framför allt backen upp mot platån nedanför Col de Vence. Väl uppe tog vi vägen proffsen cyklade för några dagar sen i en Paris-Nice etapp. Helt tomma vägar i en dal och rätt enkelt sagt: vi ägde vägarna.

Dagens miss för egen del var när GPS:en lade av och inte gick igång igen. Rätt trevligt ändå att köra på känsla och inte sänka blicken mot styret titt som tätt 🙂

Efter veckans pass kan man också säga att kommande säsong ser bra ut för Conti Test Team, då Gabriel & Karl mer än väl visat vad de går för. 😉

Dagens jobbigaste: Från Opio till Chateau du Grasse, 1,7 km med 500 m som snittar 16-17 %. Med 53/39 och 11/27 och 70 mil i benen på 6 dar så är man ödmjuk där.
Dagens roligaste: Stigningen upp till platån nedanför Col de Vence, ca 350 höjdmetrar och helt tyst med lövskog vid sidan om.

Uppför till Gourdon, här stekte jag en italienare som sög hjul på mig när det bara var 3-4 %. När det brantade till och jag ökade så släppte han 🙂

Gabriel & Karl

Dags att påbörja klättring upp mot Col de Vence. Njutning!

Så här såg det ut mer eller mindre varje dag. Gabriel & Kalle!

Här hade vi ca 65 km kvar. Platån en bit nedanför Col de Vence och några metrar kvar till Paris-Nice etappen vi skulle följa.

Written by Martin SE

16 mars, 2012 den 19:15

Publicerat i Nice 2012

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: