Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Tung första linjeetapp i ösregnet på U6

with 2 comments

Jag och min avhängda vän Joonas.

Det gick sjukt snabbt första varvet på dagens linjeetapp i eliten, så snabbt att jag flög av när varvet var fullbordat. Jaha, tänkte jag och fortsatte veva runt i en hög takt innan finländaren Joonas anslöt och vi kunde samarbeta varv efter varv ända in i mål. Rätt tungt att tappa redan efter första varvet när det är 6 varv kvar – men jag är inte den som är den och fortsatte alltså.

Varvet var halvt plågsamt här och var och på inget sätt platt – med flera stigningar varav en längre på kanske snitt 5 % i 600 m precis innan en Strade Bianche-liknande grusväg på 1,5 km. Här körde vi 7 varv i ösregnet 🙂

Trots de svåra förhållandena var det lätt att hålla modet uppe och jag och Joonas delade fint på dragjobbet. Jag höll igen lite uppför och sen matade vi på när det var platt och utför.

Inne på kanske 4:e varvet fick vi bevittna en skaplig krasch när juniorklungan passerade oss och 200 m senare hade en riktig praktklungvurpa. Trist att se och bara att hoppas att alla klarade sig ”bra”.

En bit senare var det elitklungans tur att gå om oss och här hade vi ingen aning om vi skulle bli avplockade, skulle bryta eller helt enkelt skulle fortsätta. Vi ville fortsätta, vilket skulle visa sig vara helt rätt, dels hade vi ingen tanke på att bryta och när jag efteråt pratade med kommisarien så bekräftade han att vi körde precis som man skulle ha gjort om man ville ha ett ”resultat” på etappen. Gott att man inte kämpade förgäves 😉

Insikter är:

 • Det går för snabbt i elitklungan för mig. Första varvet snitt på 43,6 km/h och det var ju inte helt platt om man säger så.
  Tydligen är ett danskt OS-hopp med och kör, han vann etappen idag.
 • Mer energi i fickorna, hade gärna tryckt i mig någon gel till på slutet. Sänkte 3 bars, 2 gel, 1 enervit koffeinliquid och 1/3 rör GT-tabletter tillsammans med 2,5 55 cl-flaskor sportdryck. Det var lite för lite vad gäller energiintaget medan drycken var helt ok. Hade behövt langning inför sista varvet men då var alla borta..
 • Det är kul med sällskap när man blivit avhängd.
 • Detta kommer bli en regnig vecka. 🙂 Min regnjacka var guld värd idag. Jackan åkte bara av sista kilometern för att visa spurtlapp när vi gick i mål.
 • Det är kul med gruskörning. 🙂
Tack för support idag, alla som var med och hejade och hjälpte till. Angelica står för fotona.

Min Strava-registrering för etapp 1 skvallrar om hur hårt det var för mig idag. Aj.

Resultaten för SCK idag? Marcus Linder gick in på topp 25 kanske, medan Tobias Stridsberg tyvärr vurpade på sista varvet. Jag kom någonstans i närheten av sist 🙂
Axel Moureau  i P12 vurpade också, medan Jesper Bjelkmark gick upp sig i resultatlistan någonstans i mitten bland P14.

Uppdatering
Jag klättrar tydligen i sammandraget – igår 81:a plats, idag ligger jag på 72:a plats. Alltid nåt!

Nu är det bara att bita ihop och fortsätta!

Written by Martin SE

10 juli, 2012 den 18:26

Publicerat i U6 Cycle Tour 2012

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Härligt att följa din framfart , strongt och mycket bra jobbat. Keep up the good work 🙂

  Anna

  Anna Johansson

  10 juli, 2012 at 18:53

 2. Bra Martin, det här gör dig starkare på alla sätt! Jag håller på dig oavsett resultatet och trots att du tävlar för ”fel” klubb ;-). Jag har själv en del jobb att göra, var bara 2:a-3:a upp för Trolldalen och de andra backarna igår kväll 😦
  LYCKA TILL NU!!!

  Erik S

  Erik Stjernström

  11 juli, 2012 at 08:11


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: