Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

U6 etapp 3: linje 17 mil och lite positiva vibbar

with one comment

Syster langar till bror, Marcus var uppe och körde på näst sista varvet, då var det bara att bita i 🙂 Petra med grym support idag.

Idag skulle 17 mil klaras av i herrelitens linjelopp. 5 varv och 2 rejäla backar i slutet på varje varv. Mumma, med andra ord!

Från SCK var det jag och Marcus som startade idag då Tobias fick rådet att inte cykla efter gårdagens vurpa och typ köttsår på ena benet.

Varv 1 hade jag förvånansvärt enkelt att hänga med, med tanke på gårdagen där jag fick släppa efter 1 varv. Det attackerades vilt till höger och vänster och sedan var ett gäng iväg.

Varv 2 var det lugnaste varvet och här sjönk pulsen rejält. Dock körning i nämnda backar vid varvning men inga problem att gå med och låg högt upp.

Varv 3 blev det snabbaste varvet när det var dags att köra in utbrytarna. En helt sinnessjuk mängd attacker löste av varandra både i slakmotor och utför, här var jag och Marcus med varje gång och täppte luckor och såg till att ingen kom iväg. Snitt 41,7 på en relativt platt bana med alltså några fina backar. I slutet på varvet hade jag till en början lätt att köra uppför i backarna, men föll ifrån lite på slutet och tappade klungan tillsammans med ett 10-tal cyklister till.

Varv 4 startade alltså med att vi var en grupp som började jaga ikapp klungan och efter några km låg vi med igen och man kunde börja plocka placering efter placering. Varvet gick relativt snabbt men var långt ifrån det snabbaste. Trots det så började jag få känningar i lår och baksida lår och det tillsammans med en liten fartökning i sista backen på varvet gjorde att jag släppte från klungan. 14 mil av 17 var väl helt okej ändå.

Varv 5, här var det kamp mot krampkänningar som visade sig mest i backarna. Jag lyckades streta mot rätt okej tills det var 1 km kvar till mål, då var det bara att mota bort krampen i båda låren och rulla in i mål 16 minuter efter vinnaren.

Marcus såg fräsch ut mest hela tiden och plockade åt sig en 18:e plats totalt och 4:a i andragruppens klungspurt. Jäkligt starkt. Han ligger nu 25:a i sammandraget!

Det var kul att kunna vara med och tävla lite mer på riktigt idag och alla heja-rop från sidan hjälpte till såklart – tack för det alla! 🙂 Stort tack till Angelica & Petra som langade hela dagen med.

Min Strava-registrering skvallrar om en lite lättare etapp än gårdagens, men väl tuff ändå.

Written by Martin SE

11 juli, 2012 den 19:38

Publicerat i U6 Cycle Tour 2012

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] aktiv, framför allt under andra linjeetappen där jag faktiskt gjorde en helt okej tävling, men fick vika ner mig med kramp in på sista varvet av 6. GP:t på torsdagen avslutade tyvärr mitt U6 då jag drog på mig en rejäl förkylning som höll […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: