Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Misärfail i Norrort

with 5 comments


Så här kan det gå. På väg hem från Enebyberg, till fots. Platt hjul bak om man säger så!

Kl 10 rullade jag och Angelica ut för ett lugnare distanspass i Roslagen. När vi rullat förbi Naturhistoriska fick Angelica sin första punktering.

Vi stod där och försökte kränga av det sjukt tighta däcket i 15 min, konstaterade att fälgbandet såg sådär ut, och att vi sedan inte kunde använda min CO2-pump. Jahapp, tänkte vi och gick sedan den korta biten till lillasyrran som bor i Bergshamra. Där fick vi låna en Clas Ohlson-pump som med diverse tillbehör faktiskt fungerade till racerventil. Då kom jag också på hur jag skulle använda min CO2-pump och gjorde slut på 1 av 2 kolsyrepatroner. Sedan gjorde jag slut på drygt en halv patron till in i Angelicas bakdäck som behövde lite extra tryck innan vi kunde rulla vidare, glada i hågen 🙂 Pit-stop skulle göras på Cykloteket Täby för att fixa någon nödpatron till. Så långt kom vi aldrig.

Den här gången kom vi till Enebyberg innan det blev platt i Angelicas bakhjul igen. 2 slangar förbrukade och vi fattade att här är ingen idé att förbruka mer slang och dessutom hade vi ingen patron kvar till ny slang. Istället började vi gå (ok, Angelica gick och jag rullade otåligt bredvid). Efter en stund kom vi till en bensinmack, det var dock för dyrt att hyra bil för att ta oss in till stan igen. SL med sina färdmedel, tex bussar och sådant, transporterar ju inte resenärer med cyklar. Det är bara ibland på deras tåg som man får ta med sig cykel, och vi var inte ens i närheten av en vettig tågstation 😉

SÅÅÅ vi gick till Bergshamra, typ 1 timme tog det. Väl där pallade jag inte längre, lillasyrran var inte hemma heller och vi tänkte knappast gå hela vägen in till stan – så vi bytte helt enkelt cyklar och pedaler, så fick Angelica ta sig in till stan på min kära Cervélo, medan jag väntade i södra Bergshamra på att få se henne och bilen dyka upp. Under den timme som gick hann jag göra några schackdrag online, Facebook:a, tvätta händerna och så steka lite i solen. Skönt med typ 23 grader och lite sol istället för 14 grader och blåsigt när man väntar med obrukbar cykel.

På vägen hem tog vi en kebab på Falafelkungen på Sveavägen, då vi inte ätit sedan 9 någon gång. Vi kom hem kl 15, ca 5 h senare och utan någon tillstymmelse till vettig träning. Tur då att vi snart åker iväg till Roslagen på minicamp!

Lärdomar:

 1. Det är bra att kunna sin CO2-pump, man vet aldrig när man behöver den. Jag har nog cyklat över 2000 mil landsväg i Sverige utan att få punktering en enda gång. Men någon gång ska bli den första gången, right?
 2. Man ska nog ha en vanlig, liten cykelpump med sig, om man cyklar med mig. Mina patroner kan ju ta slut.
 3. Det kan vara bra att dubbelkolla en nyservad cykel så att allt är ok på den. 15 mil, 2 punkteringar. Not OK.
 4. Har du tunna plasthandskar hemma så ska du ha med dig dem på ett träningspass. Det är aldrig kul att bli skitig 😉

Written by Martin SE

24 juli, 2012 den 14:18

Publicerat i Övrigt

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. You’re not going to like this – but there’s a bike shop in Eneyberg: http://www.sportson.se/newsite/?sectionid=butiker&catid=stockholm-danderyd&contentid=HITTAHIT

  Mic Hussey

  24 juli, 2012 at 14:25

 2. I think you should at least ”regga” the 1 hour walking on FunBeat. And surely ”punkafixering” deserves its own training category there as well?

  Mic Hussey

  24 juli, 2012 at 14:30

 3. Låter lite bitter, nästan så att du skyller ifrån dig punkt 2-3 🙂
  Har man cyklat 2000mil utan punka ska man helt enkelt ha lite skit då och då!

  Henrik Sandén

  24 juli, 2012 at 14:43

 4. Lärdomen med plasthandskarna borde suttit redan efter Nice ;-). Slutet gott och ni är sambo även efter detta äventyr 🙂

  Gabriel

  24 juli, 2012 at 22:23

 5. […] totalt i veckan: 43 mil. 4 lyckade pass, 1 misslyckat. GillaGillaBe the first to like […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: