Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Minicamp i Roslagen – del 2: Hofvet style och avslutning

with 2 comments


På 2 led mot Karby.

Det här är nog första veckan på hela säsongen som jag känner att jag fått ut ungefär den träning jag vill och kroppen inte har stretat emot genom att bli sjuk eller dyl. Att det skulle dröja nästan ända till augusti för det skvallrar lite om hur min säsong har blivit.

Lördag blev det hur som helst och en inofficiell tur på landsväg med Fredrikshofs Lidingögrupp. Peter Hampus tog initiativet och vi var ca 12 cyklister som stod på Bergiusvägen vid Naturhistoriska kl 07 på morgonen. Förutom jag som kom ca 5 min för sent då, men jag dök upp!

Upp mot Rimbo skulle vi och siktet var inställt på ca 09 då Rimbobiten öppnade och Lasse, också ledare på Lidingö, skulle sluta upp. Lite skoj att vi cyklade exakt samma väg som jag cyklade för första gången dagen innan – från Brottby till Riala via Sättra och Finsta. Finfina vägar och lite trafik. Ett stort tack till Ernst från VCK som också visade oss lite nya vägar 🙂

Trots lite hårdare cykling senaste dagarna så svarade kropp och ben bra. (Trots sömnbrist också, ibland undrar man varför man tar sig upp för att träna 07 en lördag.. man förstår det när man väl är på plats.) För egen del börjar jag återhämta mig bättre från träningspass nu än tidigare på säsongen, kanske är det också ett tecken på att jag faktiskt lämnat den värsta sjukdomsperioden bakom mig och nu fått igång träningen lite mer seriöst i alla fall.

Fika blev det hur som helst i Rimbo, efter 8 mil och 34 i snitt i något som var motvind och kantvind mest hela tiden? Här hade Lasse också väntat på oss och valt de bästa platserna på uteserveringen. Riktigt skönt att sitta och steka i solen, fast jag personligen egentligen inte gillar fika mitt i ett pass. Dock socialt och det älskar vi när det gått en hel sommar sedan man såg de flesta bekanta ansikten! Jag tryckte i mig en bar, 1 toscakaka och 1 burk Cola innan vi tog sikte på snabbaste vägen hem via Roslagsstoppet. Lasse och Andreas däremot tog sikte på Norrtälje och Gräddö-hållet istället. Ryktet säger att de fick en solig och fin tur tillbaka 🙂

På hemvägen fick vi såklart motvind. Bara att streta emot och se glad ut 😉 Det gick stundtals undan och efter drygt 1,5 h var vi tillbaka i stan, de flesta rätt rejält möra. Peter, Johan, Mic, Erik och jag styrde mot Lidingö innan vi sa hejdå och jag fortsatte med egen skarv som bland annat innebar mellanlandning på för dagen extremt folktäta Fågelöudde. 1 cola, vatten och pannkakor satt fint där innan jag drygt 16 mil och 5 h cykling senare var hemma 🙂

Tack alla som var med på sommarens bästa runda! Ingen nämnd, ingen glömd 🙂

Foton från lördagen:

Söndag då och jag tog lite sovmorgon till åtminstone halv tio. Oplanerad dag i stort förutom damernas linjelopp i OS och såklart en återhämtningsrunda. Vid 12 gav jag mig ut mot Täby via Djursholm, som vi skippade på rundan med Fredrikshof. Sjukt fint och ännu bättre blev det på tillbakavägen när jag cyklade den lite okända mindre vägen längsmed stranden i Djursholm. Bra väder, schyssta villor och så en fin liten backe på slutet innan man kommer till Stocksund. Perfekt med andra ord och ett bra avslut på veckans träning.

Cyklat totalt i veckan: 43 mil. 4 lyckade pass, 1 misslyckat.

Written by Martin SE

29 juli, 2012 den 16:59

Publicerat i Träning / Rundor

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Härlig tur ni verkar ha haft igår. Kul med en lyckad vecka, fortsättning med det 🙂

    Angelica.Ek

    29 juli, 2012 at 18:35

  2. […] vidare upp till Roslagen för en trevlig vistelse som bland annat skulle innebära mini-camp i Roslagen för egen del – i rätt så trevligt sommarväder […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: