Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Sommarens tyngsta i backigt Skåne

with 5 comments

Innan allvaret började..

Imorse vaknade jag och kände mig rätt risig. Risigheten var tack och lov som bortblåst så fort jag satte mig på cykeln.

Idag tävlade Angelica i mtb-SM i marathon-distansen i Hässleholm, jag var med och hejade och fotade alla cyklister som åkte iväg innan jag tog mig ut på ett eget pass (på landsväg, såklart). Intervallpass 1 x 5 + 3 x 7/8 min precis under tröskel samt 4 st maxspurter á 15 sek på slutet. Det skulle gå hur bra som helst i ett Skåne där jag aldrig cyklat förut.. 😉

Första 20 km tappade jag räkningen på hur många gånger jag stötte på grusvägar, tydligen har min favorit RideWithGps.com svårt att se vilka vägar som är grus och vilka som är asfalt. Nedrans. Det blev lite omvägar och faktiskt även grusväg en sväng när jag inte hade något annat alternativ, men desto mer variation om man säger så – så det var helt ok.

De första 3 intervallerna gick ”bra”. Hög kadens ena, låg kadens andra och så vidare enligt schemat. Den sista däremot var jag lite osäker på om jag skulle köra på låg kadens sittandes eller ståendes. Det blev ståendes i 8 min med tunga växlar. Jobbigt.. mina mottrafikanter undrade nog vad f-n jag pysslade med på landsvägen. Sedan 10 min aktiv ”vila” och sedan 4 st spurter på absolut max. Då var jag helt slut och det var över en timme hem. Nåväl 🙂

Konstigt att jag hört om Skåne som ska vara så blåsigt och platt, jag tyckte idag att det mest var backigt och grusigt 😉

Från målgång till liggställning på backe på 0,05 sek. Jag skojar inte!

Det var inte bonkvarning på slutet, men det var inte lätt i 35-gradiga Skåne med endast 2 mackor, 1 smält bar och 5 dl vatten intaget under hela dagen. När jag rullade in på målområdet för marathon-SM var klockan strax efter 14 och jag hann precis se Jesper plocka åt sig en 8:e plats, mäktigt! Grattis på både födelsedag och för platsen 😉

Jag såg fram mot att chilla i skuggan, äta lite mat och återhämta mig, men matbiten lyste med sin frånvaro och slottscafét lockade knappast. Så jag satte mig vid mål och kollade på Premier League-fotboll i mobilen i väntan på att min andra hälft skulle dyka upp. Angelica hade en tung dag men tog sig i alla fall runt och fick ett riktigt gediget pass.

Efteråt tog vi bilen till närmsta sjö för ett väldigt efterlängtat dopp, årets första för egen del (pool räknas inte)! Först halv sex kunde vi få i oss mat, det blev (tydligen) bästa pizzerian i Hässleholm, Vallentino. En kebabrulle, en halv Calzone och lite pommes för egen del, rätt värt då Hässleholms utbud av vettig mat lyst med sin frånvaro under helgen.

Höjdpunkten på 100 mil biltransport. Börjar kunna den där sjön nu. Vilken sjö? 😉

Allt som allt en helg lite över förväntan även om 100 mil i bil på 2 dagar knappast är att hurra för. Nu vidare mot nya grejor 🙂

Mitt intervallpass på Strava

Written by Martin SE

19 augusti, 2012 den 20:06

Publicerat i Träning / Rundor

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är ju mot Reglerna att slänga cykeln på backen när man kollapsat efter målgång sådär!;)

  Vilma

  19 augusti, 2012 at 22:01

 2. Det är jag, förlåt! Jag var totalt färdig,,, fast det var hemmbana!

  gjoggi

  21 augusti, 2012 at 04:57

  • Riktigt snygg målgång och landning, måste sägas! Bra kämpat. 😉

   Martin S.

   21 augusti, 2012 at 14:29

 3. […] Augusti blev en aktiv månad för mig, med många fina träningspass. Här är ett urval: Rimbo-rundan, tisdagsintervaller, mera intervaller, en galen kvällstur med Lars-Erik och Gåshaga Boyz, och så årets bästa dag vädermässigt – en solorunda i Skåne. […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: