Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Så var mitt 2012 – del 2

with one comment

Det här är alltså del 2 i sammanfattningen av mitt 2012. Del 1 hittar ni här.

Halva 2012 hade gått och jag hade fortfarande inte gjort en enda tävlingsstart p g a en väldigt tråkig utveckling under våren. Men det skulle bli bättre.

Juli

Årets bästa sommarmånad inleddes med lördagskväll och hårda intervaller på Djurgården – en perfekt lördagskväll enligt mig. Vi fortsatte även med de populära tisdagsträningarna på Lidingö, med after bike. Lyckade kvällar. Och jag fick äntligen göra min första ”tävlingsstart” för 2012 – eller egentligen träningstävling, då Edvard och jag åkte upp till SMACK Skokloster GP en ljuv kväll.

Mer av tävlande skulle det bli då jag äntligen fick ställa mig på startlinjen i ett elitlopp och tävla i SCK:s färger. U6 Cycle Tour 2012 blev en trevlig och minnesvärd vecka för mig, även om resultaten blev de förväntade. Jag hade svårt att hänga med i elittempo, men kunde allt eftersom veckan gick vara lite mer aktiv, framför allt under andra linjeetappen där jag faktiskt gjorde en helt okej tävling, men fick vika ner mig med kramp in på sista varvet av 6. GP:t på torsdagen avslutade tyvärr mitt U6 då jag drog på mig en rejäl förkylning som höll mig borta från cykel i nästan 1 vecka.

Mot slutet på juli var det dags för Göteborg och mtb-SM. Jag passade på att köra några kortare och hårda landsvägspass solo i trakterna medan Angelica gjorde sitt på SM-banan.

Vi åkte sedan vidare upp till Roslagen för en trevlig vistelse som bland annat skulle innebära mini-camp i Roslagen för egen del – i rätt så trevligt sommarväder :-).

283643_4262098240276_2061037285_n
Joel Greberg fångade mig på bild under U6.

Augusti

Augusti blev en aktiv månad för mig, med många fina träningspass. Här är ett urval: Rimbo-rundan, tisdagsintervaller, mera intervaller, en galen kvällstur med Lars-Erik och Gåshaga Boyz, och så årets bästa dag vädermässigt – en solorunda i Skåne.

Tyvärr lyste tävlingarna med sin frånvaro, trots otroligt sug för egen del – jag hade ju knappt tävlat 2012. Men jag fick vänta lite till innan det tog fart igen på den sidan.

Tills vidare filade jag alltså på formen som kom smygande.

IMG_3879
Fredagsmys på Ekerö.

September

Rivstart på september blev det med Fredrikshofs egen KM-helg som har varit en av säsongens höjdpunkter senaste åren. Mycket bra arrangerat och mycket kul.

Jag startade helgen genom att göra mitt livs bästa tempolopp och personbästa på Brunnabanan, trots en väldigt hackig säsong. Vid det här laget hade jag även fått Angelica att bli medlem i Fredrikshof, så hon körde tempot hon med.

Mitt resultat på tempot (som även var DM): en fjärdeplats i Hofvet och femteplats i DM.

Dagen efter var det linje-KM och jag hade höga förväntningar på mig själv. Återigen åkte jag och Henrik Sandén ut för att göra livet surt för övriga deltagare.
Tyvärr var jag inte ordentligt återhämtad från tempot dagen innan och hade inte alls benen med mig för linjet, som slutade med en riktigt sopig taktisk miss och femteplats.

För övrigt var det ett av mina problem denna säsong – jag återhämtade mig inte lika snabbt som 2011.

Det blev mer klubbmästerskap – Vallentuna CK:s som även det är en riktigt trevlig tillställning. Jag och Ingrid cyklade ut som fin uppvärmning, körde KM:et och cyklade sedan hem i mörkret. En annorlunda och kul kväll.
Själva linjet då? Jag ville bara ha kul och körde aktivt och inte taktiskt alls. Det var jäkligt kul och jag spurtade in på en ny fjärdeplats.

Resten av september blev ett hopkok av distanspass, intervaller och att bara njuta av den vackra naturen och sällskapet. Det blev också återigen Roslagshösten funkisloppet en riktigt fin höstdag med just ja – gott sällskap.

DSC00745
Mitt livs tempolopp.

Oktober

Årets tionde månad kom och jag var inte klar med cykel. Jag ville tävla mera. Men landsvägssäsongen var slut och jag ville inte riktigt köra CX-cupen, så det var bara att gilla läget och vara glad. Och det var jag efter ett ruggigt fint höstpass med Hofvet till Vaxholm och sedan årets bästa CX-pass på Järvafältet med en fin blandning Hofvet/HappyMtb/TMCK. Både hårt, snabbt, lerigt och sjukt roligt.

I slutet på oktober reste jag bort och nästa gång jag satt på en cykel var i november.

martin-hakan
Jag och Håkan ledde träningen en jobbig kväll på Lidingö i oktober.

November

USA. November började jag i USA och cykelmässigt sett var det San Francisco som gällde.

Det blev ett antal solorundor, men den bästa träningen av de alla var den i Marin med Magnus från Hofvet. En sanslös höstdag på USAs västkust, med idel stigningar i bländande miljö. Mt Tamalpais och Marin är inte att leka med, det är riktigt skön cykling. Magnus stekte mig och jag var klart nöjd att få hoja igen efter 2 veckor off cykel.

När jag kom hem igen var den vackra hösten som bortblåst, men vad gjorde det när Järvafältet stod för underhållningen.

goldengate

December

Årets sista månad och det var nötande på testcykel som gällde, varvat med lite Järva-besök och enstaka återfall till skidåkningen.

December körde jag Tabata gång på gång och konditionen hade aldrig varit så här bra off season, åtminstone var det känslan.

Annars var höjdpunkterna julaftonscyklingen, väggningen med Tomaz och de sista passen ute med mina heta Hofvet-buddies.

74496_10151237609458246_1988787306_n
Nyårsafton och vi sa adjö till 2012. Tack och hej!

Summering

Säsongen 2012 blev alltså inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Ett antal sjukdagar höll mig borta från träning och tävling under framför allt de två säsongsinledande månaderna och tävlingsstarterna går att räkna på båda händernas fingrar. Dock avslutade jag landsvägssäsongen 2012 som starkare och snabbare cyklist än någonsin tidigare.

Jag har trots alla motgångar haft det jäkligt kul och tackar SCK, Fredrikshof och inte minst Fredrikshof Lidingös ledargäng för alla trevliga stunder.

Med 2012 i bagaget och 2013 inlett så är det lätt att se tillbaka, modifiera och förbättra. Det kan bara bli bättre. 🙂

Written by Martin SE

24 januari, 2013 den 19:40

Publicerat i Övrigt

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Bra och spännande skrivet! Heja dej 2013! 🙂

    Ingrid

    24 januari, 2013 at 20:12


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: