Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Ny favorit.. Viggbyholm!

with 4 comments

Jag tränar 6 dar i veckan och cyklar många mil solo varje säsong – då behövs det variation i såväl upplägg som miljöer. Mina standardpass går på Lidingö, Djurgården och inte minst i Roslagen som erbjuder väldigt mycket variation. Även Ekerö/Färingsö blir det ibland. En bit in på säsongen har jag cyklat mina rundor så mycket att det krävs nya tag, och det är inte helt lätt, framför allt eftersom jag bor i innerstan.

För det mesta tycker jag att Lidingö och Djurgården är fantastiskt, men ibland blir jag rätt trött på dessa rundor. Då passar det finfint att ge sig ut på upptäcksfärd och hitta nya pärlor!

Att testa nytt och cykla lite på chans har sina baksidor – det kan bli mycket start och stopp, återvändsgränder, vägarbeten och annat krafs. Men ibland blir det fantastiskt. Som ikväll när jag bestämde mig för att köra genom Djursholm och vidare norrut istället för att svänga av mot Täby. Det blev en kanonhit. Jag har varit genom Viggbyholm med Lidingö-Lasse två gånger förra säsongen, men annars är det i princip outforskad mark för mig. Viggbyholm och Hägernäs bjuder på riktiga kanonvägar som passar suveränt för lite mer avslappnade träningspass.

Just Djursholm, Viggbyholm och Hägernäs är rätt lite trafikerade även precis efter vanlig arbetstid då många är på väg hem. En sådan här kväll visade sig sensommaren från sin bästa sidan också. Njutfullt rullpass. Det blir fler pass åt detta håll i fortsättningen.

Se på Strava hur jag cyklade

Written by Martin SE

29 augusti, 2012 den 19:38

Publicerat i Träning / Rundor

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vackert, du skulle vart med på smackserien:)

  jeppman

  29 augusti, 2012 at 20:38

  • Jag vet.. för långt bort osv.. men vi ses väl nästa tisdag, VCK-KM?

   Martin S.

   29 augusti, 2012 at 20:46

 2. Hej!

  Om du söker nya roslagsvägar kan jag ( som glad motionär ) rekomendera området ovanför Rimbo dvs runt Rånäs, Knutby, Edsbro och ner mot Norrtälje. Finns många fina & varierande vägar att åka där.
  Roslagskommunerna har även en karta/folder om Cykling i Roslagen med turförslag från Öregrund till Åkersberga finns att beställa från/ hämta på turitbyråerna.

  Tack för en trevlig blogg!

  Elias

  17 september, 2012 at 11:27

  • Tack för tipset Elias, mycket uppskattat! Måste köra däråt mer, många skatter att hämta!

   Martin S.

   17 september, 2012 at 11:48


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: