Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Vaxholmstur utan båt

with one comment

Hur går en sådan till? Enkelt – tur & retur Vaxholm bara vilket innebär en av höstens bästa rundor!

I Fredrikshof Lidingö har vi nu börjat off season och med det en timme sovmorgon på lördagar. Start kl 08 från Naturhistoriska på lördagar nu för tiden alltså och något som är högst välkommet.

I helgen blev vi över 20 cyklister som samlades i den vackra morgonen som bjöd på 5 plusgrader och knappt någon vind alls. Jag hade kvällen innan passande nog också fått tag på 2 Hofvet-jackor som jag fick användning av. Superbt, då jag knappast hade lust att köra med armvärmare och tävlingströjan som jag brukar.

Ut mot Vaxholm bar det och vi höll ihop gruppen rätt bra. Det blandades kolfiberracer med fin-CX och vinterhojar så några fick slita lite extra här och var. Sista biten in till Vaxholm har vi ju Bogesundslandet som är riktigt fin väg med många backar, något som undertecknad uppskattar. Normalt sett innebär den biten fartsträcka, men jag tog det lugnt och cyklade med pannbenet #1 för dagen (Monica), innan vi kom fram till macken där övriga redan börjat fika.

Personligen är jag inget fan av att fika mitt i ett träningspass, jag föredrar fika efteråt. Det blir extra tydligt när det är höst och vinter då man fryser så förbaskat när det är dags att sätta igång igen. Det dröjde inte länge innan jag och några till njutit klart och började cykla tillbaka, medan övriga njöt av kaffe, stela länkar på sin nya CX och dylikt 😉

På tillbakavägen över Bogesundslandet tog vi det först lugnt, men när det kom en klunga bakifrån med några snabba kunde jag bara inte låta bli att gå med och köra, så jag satte mig i fronten och försökte hålla mig längst fram hela tiden och trycka på.  Galet kul med lite fart och lek, speciellt som jag aldrig riktigt kom igång med det under säsongen.

Sista biten tillbaka tog vi det lugnt och njöt av natur och alla färger, hösten i sin prakt helt enkelt. Har jag sagt hur mycket jag älskar att cykla på hösten? (Nu fattas bara att fixa en mtb (nån som har en?) och köra lite i skogen för att njuta av mer natur.)

Tack ledarkollegor Peter, Mic, Nicklas och såklart alla andra som var med. Fler sådana här pass väntar, helt klart!

Drygt 8 mil och ett rullsnitt på 28 km/h skvallrar Strava om. Ett gott lördagspass, helt enkelt.

Alla bilder från lördagen här

Peter hade igång sin GoPro på cykeln och resultatet kan också skådas i denna förträffliga video:

Written by Martin SE

8 oktober, 2012 den 19:48

Publicerat i Träning / Rundor

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] CX-cupen, så det var bara att gilla läget och vara glad. Och det var jag efter ett ruggigt fint höstpass med Hofvet till Vaxholm och sedan årets bästa CX-pass på Järvafältet med en fin blandning Hofvet/HappyMtb/TMCK. Både […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: