Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Solo-CX på storklingan i Lidingöloppsspåret = win!!

with 4 comments

Jag är som sagt helt nyfrälst på CX och då snackar vi framför allt grusvägar och lättare stigar nu på höstkanten. Det är ju bara så j-a kul! Jag önskar att jag hade kommit på det mycket tidigare bara.

Tisdagar är det nu för tiden CX/mtb-träning på Lidingöloppsspåret, dock senare på kvällen och i mörker, så det är alltså pannlampecross vi snackar om. Jag var med en gång förra året, med alla trogna Lidingöbor som är uppväxta med Lidingöloppet och kan varenda gruskorn på spåret. Då var det i mörker i november och jag var rätt skraj. Det gick snabbt, det var halt, det var läskigt.

Med detta i åtanke samt att jag väldigt snart reser västerut, vill jag ju inte riskera något dumt i all iver, så jag satte av på Lidingöloppsspåret själv i tisdagsskymningen.

Mina ben är fortfarande rätt trötta sedan helgens bestyr, kanske har det något att göra med att jag inte riktigt tillåtit benen att vila, jag cyklar ju t&r jobbet varje dag och sparar inte direkt på krafterna på hemvägen. Men benens seghet glömde jag rätt snabbt och fräste på så gott det gick i nästan helt tomma spåret. Jag stack ut vid 17 och var hemma drygt 1 h senare och det är ju perfekt, då alla är på väg hem från jobbet och inte har hunnit ut i spåret än.

1:11 fick jag in och allt på storklingan (bra styrka, bitigt, manlig, osv).

Jaha, så här glad (galen?) blir man av lite höst-CX.

Smakade på denna vy från Lidingöbron på väg hem.

Written by Martin SE

23 oktober, 2012 den 19:37

Publicerat i Träning / Rundor

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. What does Strava say? (I say: it’s not CX if you’re on the big ring)

  Mic Hussey

  24 oktober, 2012 at 01:04

  • Strava säger det var ett roligt pass 😉 Det var jobbigt stundtals med storklingan, framför allt Abborrbacken!

   Martin S.

   24 oktober, 2012 at 07:26

 2. Vardagslyx, flådigt!

  Bruce

  24 oktober, 2012 at 21:55

 3. Bra tid !!!

  Fredrik

  24 oktober, 2012 at 22:40


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: