Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Hyfsat rökt på distans ”Conti style”

with 2 comments

IMG_7499
Bara vi på vägarna.

Alla bilder från passet finns på min Flickr: Distans med Conti

Pampen har ett förflutet i Team Conti och när det bjöds in till öppen Conti-träning den gångna lördagen var vi inte sena att haka på. Vi blev ett gäng på 6 som snurrade ut från Brommaplan – Pamp, Pär, Mats, Mic, Peter H och jag. Sedan bar det mot Södertälje där vår sjunde medlem för dagen slöt upp – Peter Eriksson aka ”Roadrunner”.

Det hade gått rykten om en långdistansrökare och så blev det alltså. Vi styrde mot Bornsjön via Aspudden och Skärholmen, med Mats som säker kartläsare. (Enligt uppgift är jag ingen att förlita sig på vad gäller sådant, förstår dock inte varför 😉 )

IMG_7477
Susar nerför i Viksberg.

På vägen ut mötte vi knappt några bilar och än färre runt Bornsjön – riktigt skönt att vara ensamma på vägarna (även om vi stötte på andra cyklister några ggr). Runt Bornsjön blev det några härliga backar att trycka på lite i och än bättre blev det i Viksberg och den fina backen där.

När vi passerat Södertälje började några av oss bli lite trötta och då dök alltså självaste Peter E upp för att göra livet gladare i gruppen 😉 Efter att ha legat framme och dragit rätt långa bitar började jag bli lite krispig och backen upp mot Hall fick jag bita i något. Men det var fler som var mer krispiga och jag drar gärna lite extra på träningar för att få ut så mycket träningseffekt som möjligt, så det fortsatte lite så. Jag hade bara ett dubbdäck på medan åtminstone Mic och Peter H hade två (det var därför jag och inte de vurpade förra helgen på Järva antar jag, hehe).

Pampen hade imponerande nog bara gått runt på vatten hittils, medan undertecknad ”förberett” sig för ett jobbigt pass och laddat upp med 1 bar och 75 dl sportdryck.

Rosenhill körde vi bara förbi (”ingen fikapaus idag”), vilket jag gillar. Att fika mitt under ett distanspass, framför allt på vintern, är i alla fall inte min favorit.

När vi tog av mot Tullinge stannade jag till och snackade med en annan Hofvet-grupp (Farsta?), så det blev till att jaga lite för att komma ikapp min grupp sedan. I Tullinge hoppade Pär av (tåget hem) medan Peter E visade oss vidare schyssta vägar in mot Huddinge där han sedan vek av. Innan dess fick vi prova på att cykla i en tunnel ”under” Huddinge sjukhus, spännande värre.

In till stan på Gamla Stockholmsvägen med massvis av potthål (för er info), men vi lyckades undvika de flesta och ingen skada skedd.

Vid Västerbron tack och hej innan jag, Mic och Peter H brände iväg mot Gärdet och Lidingö, rätt så mosade efter X antal mil dragjobb 🙂

Väl hemma stannade klockan på 4,5 h och 12 mil, Lidingöborna fick in ytterligare 1 mil. Starkt jobbat och helt klart ett kul pass på många lite nyare vägar! Mer av den varan, bara att hoppas på fler gästspel med Team Conti 🙂

IMG_7487
Pampen. (Fortfarande förvirrad i klädval 😉 )

IMG_7489
Pär och Peter Hampus.

IMG_7495
Peter E och Mats i fronten.

IMG_7506
Pampen och Mic.

Written by Martin SE

6 januari, 2013 den 21:57

Publicerat i Träning / Rundor

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Bra jobbat, och kul att ni va i mina gamla hemtrakter 🙂

    Angelica.Ek

    7 januari, 2013 at 00:17

  2. Tack själv Martin. Kul att ni dök upp vid Brommaplan. Ett riktigt kanonpass. /Mats-Conti

    Mats P.

    8 januari, 2013 at 07:33


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: