Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Sollerloppet 2013 – rapport

with 2 comments

IMG_2014
In på andra varvet: Karl Pamp och jag i TMCK-svart, Dan från Hofvet mellan på bild.

Det blev ett snabbt lopp på den lättåkta varvbanan uppe på Sollerön under midsommarhelgen. Från TMCK var vi tre till start – Karl Pamp, Daniel Bernås och jag.

Vi var någonstans i övre hälften av klungan i starten, med mig längre bak, men jag jobbade mig uppåt snabbt. Som vanligt massa attacker innan dagens första utbrytning var ett faktum. Trycket låg idag på Falu CK och Motala AIF, och mycket riktigt försökte båda lagen sig på att göra något och hade cyklister i utbrytningen. Som mest låg väl utbrytarna dryga minuten före, men det är svårt att hålla undan på en sådan här bana.

Det var egentligen inga konstigheter de första två varven, men in på tredje så vart det en fartökning vid varvning och en grupp på kanske åtta stycken gick iväg. Det gillade vi såklart inte, efter backen upp mot Sollerö kyrka och vidare bort från ön var det bara att jaga. Jag låg långt framme, men hade gått en del på rött här och kunde ligga precis bakom när luckan så småningom syddes ihop. In på tredje varvet började det att blåsa upp lite också, vilket hjälpte oss att komma ikapp relativt lätt ändå.

Det var på det tredje varvet som jag började känna av värmen, men jag tryckte min sista liquid och proppade i mig lite mer energi, det visade sig räcka gott ändå. Avståndet till utbrytarna minskade stadigt, jag var i närheten av Pamp hela tiden (tyvärr såg jag inte Bernås mer efter andra varvet) och låg hyggligt långt framme mest hela tiden.

Det fjärde och sista varvet blev inte helt otippat det snabbaste. Det märktes på fältet, då en kille solovurpade mitt i klungan och det var en hel del tveksamheter i hur folk cyklade/tävlade. Ca en mil från mål tvärnitar en kille framför mig, jag lyckas styra undan tillräckligt, men hastighetssänkningen framme i fältet gör tyvärr att någon bakom mig går på hjul och klungvurpan är ett faktum. Jag jobbar mig upp lite till, men lite för sent då vi svänger in på smala vägen inför langning och målområde. Plockar några placeringar där och ser hur folk faller ifrån till höger och vänster. Svänger vänster upp på spurtrakan, en tomte skär såklart av mig så jag måste bromsa och det tar tid att få upp spurten igen, men jag rullar in på en 31:a plats visar det sig – några meter bakom Pamp (16:e). Daniel rullade in ca 10 minuter efter huvudklungan. Vann gjorde favoriten Christoffer Kvist från Falu CK.

IMG_2047
Sittande spurt när folk spurtar diagonalt framför en..

Med krafter kvar så kände jag att ok, det här var hyggligt och givet att jag inte var helt återställd från senaste förkylningen ett absolut okej resultat. Ångrar mig lite att jag inte körde upp mig med i fältet på slutet, men det kommer fler Sollerölopp. Hoppas dock att de blir lite backigare och mer utslagsgivande än årets platta upplaga 🙂

Strava säger att mitt lopp var sjukt jobbigt, jag säger att jag låg nog några slag högre än normalt pga förkylning och knappt cyklat på 1 vecka.

Här är min Strava-registrering för Solleröloppet 2013 i alla fall.

Summa summarum: gediget lopp, kul med bra väder, bra arrangerat och så helt okej resultat för laget och egen del. Tredje tävlingsstarten är gjord för mig denna säsong och det bådar gott.

Tack till Angelica & Maria för support! Fler bilder kommer senare 🙂

Alla bilder från Solleröloppet 2013 uppe nu – tack Angelica för foton.

Written by Martin SE

23 juni, 2013 den 18:32

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bra kört ju.
  Jag dabbade bort mig på 3’e spurtpriset.
  Låg för långt bak när gummisnodden kom och
  Sen kom jag inte ikapp. Hade ett par futtiga meter fram men men…

  Du försvann fort efter målgång.
  Hörs
  Danne

  Daniel Bernås

  23 juni, 2013 at 18:51

 2. Bra kört Martin! Såg din hjälm långt fram under hela loppet från min posistion som grindvakt 🙂

  Henrik Sandén

  24 juni, 2013 at 09:20


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: