Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Spräckt 3k i Pyrenéerna

leave a comment »

IMG_3510
Andy i dimman på Plateau de Beille. Det var magiskt, såklart.

Jag och Andrew (hädanefter kallad Andy) var de enda som ville ta oss an Plateau de Beille idag, det beslutet visade sig vara guld värt. Dagens första HC-berg och det var magiskt. Fick faktiskt lite Viking Tour-vibbar när vi närmade oss toppen och solen bröt fram genom dimman. Vi tog det väldigt lugnt, eftersom dagen skulle bjuda på rätt så många höjdmetrar. Vi fick lite regnstänk på oss, men det var mest uppfräschande. På toppen väntade vi in supportbilen (vi var snabba 😉 ), på med jacka och sedan ner mot dagens ”lunch” och rendezvouz med övriga gänget.

Det var för övrigt på Plateau de Beille som Thor Hushovd för några år sedan i Touren lyckades behålla gula ledartröjan, när han gick med favoriterna upp till målsnöret.. Magiskt.

Efter en schysst macka och en halv cola så drog jag, Angelica och Andy sedan iväg uppför Col du Port. Den klättringen blev varm och jag och Angelica chillade en del. Sista 3 km trodde vi att vi var på irländska landsbygden med alla dess gröna kullar. Det var vi förvisso inte, men vi njöt ändå. Omgivningarna var fantastiska..

Efter ett tag på toppen med övriga gänget så blev det molnigt och kallt och vi bestämde oss för att köra utför till Massat, byn där vi stannar denna natt. Väl i Massat blev vi ett gäng som drog uppför till Col du Agnes också, dagens andra HC-klättring för mig och Andy. Jag bestämde mig för att trycka på lite i alla fall och fick slita. På vägen upp trodde jag dessutom att jag redan kommit till Col du Agnes, när det i själva verket var 4,5 km kvar. Snopen min då innan jag vevade igång påkarna igen den brantaste biten. Ju närmre toppen vi kom, desto dimmigare. Väl där uppe var det inte så mycket att se 😉 En efter en dök sällskapet upp, vi satte på oss torra kläder, åt nötter, gummibjörnar och annat nice innan vi satte av tillbaka till Massat.

För egen del spräckte jag också 3000 hm på en dag, tror inte jag gjort det förut. 3106 hm och 6 h enligt Strava. Fint pass det!

Nu blir det återhämtning. Rejäl middag och sedan sova. Det är viktigt 😉

IMG_3555
Angelica och Col du Port, som nog inte var hennes bästa vän idag. Väl kämpat!

IMG_3556
Lite skön utsikt från Col du Port.

IMG_3587
Dave var vänlig nog att fota mig på Col du Agnes, så här är bildbeviset 😉

IMG_3594Andy, drygt 3k höjdmetrar senare.

Written by Martin SE

28 juli, 2013 den 18:27

Publicerat i Pyrenéerna 2013

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: