Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Kunde inte låta bli – och så hett tips för att spara tid

with 6 comments

IMG_6579

Ännu ett vardagspass i dagsljus och det blev en repris på måndagens i Grönsta och Bosön.

Jag cyklade lite lugnare än senast för att se hur långt från min Grönsta medsols-rekordtid jag skulle komma. Trots att jag cyklade fel vid ett tillfälle och tappade någon minut så var resultatet oväntat bra – 3,5 min sämre med distanstempo och alltså en ganska rejäl bit lägre puls. Så det ser bra ut för framtiden.

Jag tror jag ska göra en loop av Grönsta medsols-segmentet också framöver, vilket borde ge ca 9 km i stället för som idag 7,7 km. En annan plan är att göra en variant som är betydligt längre, men det kommer.. 🙂

Jag avrundade det hela med Bosön-slingan med härliga uppförsbackar och så några sköna bergshällar att åka på nerför.

Nästa vardagspass för egen del ser ut att bli i sommartid, äntligen! Fortsätter att köra med BikePro Orange-linsen från X-Kross.

CopyMySports synkroniserar till Strava automatiskt

Sist men inte minst har jag hittat CopyMySports som automatiskt laddar upp Garmin Connect-aktivieter på Strava och/eller RunKeeper. Så här gör du för att automatisera uppladdning av dina träningsfiler:

 1. Använd Garmin Express som laddar upp till Garmin Connect så fort du ansluter din GPS till datorn.
 2. Surfa in på CopyMySports och fyll i id:t på din senaste aktivitet.
 3. Se till att alternativet Also publish this activity (and activities newly uploaded to Garmin Connect är ikryssat, så du får med det du senast laddade upp till Garmin Connect. (Annars kan du bara klicka ur rutan.)
 4. Klicka på Connect with Strava och följ sista instruktionerna.
 5. Du har nu ett helt automatiserat uppladdningsflöde för Garmin Connect och Strava.

Tyvärr måste man fortfarande ladda upp manuellt till Funbeat, men det är en annan femma. 🙂

IMG_6576

Written by Martin SE

26 mars, 2014 den 20:44

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bra tips! Jag förlåter dig då för att du tog min KOM.

  peterhampus

  26 mars, 2014 at 21:42

  • Den tog jag redan i måndags 😀
   Nu lyckades jag förbättra den trots lite knas teknik nerför där idag!
   Automatiserat ftw för övrigt..

   Martin S.

   26 mars, 2014 at 21:48

 2. Tyvärr verkar CopyMySports inte fungera med LiveUpdate (Edge 510/810)… trist… bra tips annars!

  Tomas Hermansson

  27 mars, 2014 at 19:49

  • CopyMySports fungerade inte för mig efter första gången.. väntade 4-5 h och inget hände.

   Jag har gått över till tapiriik.com i stället som verkar fungera klockrent. 2 $ per år för autosync är värt det, annars kan man klicka på en knapp varje gång i stället 🙂

   Martin S.

   30 mars, 2014 at 18:51

   • Kan nu meddela att CopyMySports fungerar med Garmin Edge 810, jag var nog lite för jäktad på syncen senast… dagen pendlinge till/från jobbet syncade jag t.ex. via min nalle till Garmin Connect och sedan syncades allt sammas automatiskt till Strava precis som det var tänkt 😉 (min edge behöver alltså inte anslutas till datorn alls)

    Tomas Hermansson

    31 mars, 2014 at 22:29

   • Skönt! Lite sugen på en 810 också faktiskt men väntar lite till.. 🙂

    Martin S.

    1 april, 2014 at 10:04


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: