Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Suverän Keps Cup-premiär!

with one comment

IMG_6586
Världsmästar-Ulf™ på Image med Peter bakom.

Det blev en fantastisk uppslutning på Keps Cup-premiären 2014 som MTB Täby arrangerade. Det ryktas om närmre 100 startande vilket är kanonkul för arrangören, MTB och Keps Cup i Stockholm.

Jag och Peter Hampus ville få lite distans, så vi rullade från innerstan ut mot Keps Cup-banan strax sydost om Vallentuna. Anmälan gick snabbt och vi hann med två lugna uppvärmningsvarv på den något tekniska banan. Jag kände av min lilla semiförkylning, framför allt på den skyhöga pulsen, men kunde trycka på en del ändå.
Riktigt kul bana med flertalet mer tekniska partier, dock precis så att man klurar sig förbi dem! Så – utmanande. Jag laborerade lite med såväl däcktryck som rebound och tyckte jag fick till det rätt bra till slut.

Starten går på grusväg och det är rätt trångt inledningsvis. In i skogen och ta sikte på närmsta hjul framför – i detta fall min gamla lagkamrat Jocke från Södertälje CK. Det går hyggligt snabbt, jag missar rätt spår på någon sten och kommer av mig lite innan jag täpper till igen. Mest tekniska ”dropet” på banan tar jag ett nytt spår och det blir magiskt bra. Sedan en skön nerförskörning med några mindre hopp och plötsligt så hör jag hur bakdäcket rullar helt platt.

Jahapp, i princip första punkteringen på MTB för egen del.

Av från stigen och lugnt och metodiskt byter jag slang (ja, jag kör slang på träning/tävlingsträning än så länge) medan alla rullar förbi. När jag fått i slangen och ska fylla den med luft från patronen så fjongar ventilpluppen iväg.. Jaha, då tar jag nästa slang (ja, jag har alltid två slangar med mig!). I med den, på med patronen och snabbt fylla med luft. Här cyklar de snabbaste förbi (Friberg, Flockhart m fl) som är inne på sitt andra varv, och jag tar ytterligare någon minut eller två på mig att komma iväg – och tar sikte på en junior (?) med bra sprätt. Jag känner att det blev lite mycket luft i bakdäcket, men det fungerar bra ändå.

Nu är fältet ganska utspritt i skogen, skönt. Jag cyklar på i en bra takt med åtanke att det är 6 varv totalt för eliten. Jag cyklar ikapp och förbi några, en Valhall cyklar om mig och in på tredje varvet så hör jag det där pysande ljudet från bakdäcket.. helt platt och två slangar avverkade så nu är det bara att gå tillbaka den korta biten till målområdet. Lite likgiltig och med en hel del mer att ge, men sådant är livet!

Så för egen del blev det inte den mest suveräna Keps Cup-premiären, men jag fick öva på att byta slang. 😉 Tack Olof för den sista slangen. 🙂

Peter och jag tog ett snabbt pit stop i Kragstalund på vägen hem i solskenet, rätt nöjda.

Tack MTB Täby för ett suveränt fixat Keps Cup-arr!

IMG_6584
Töjren.

IMG_6594
Jeppman!

IMG_6595
Lite mosig Peter..

IMG_6598
Undertecknad!

Written by Martin SE

29 mars, 2014 den 16:05

Publicerat i Keps Cup, MTB, Träning / Rundor

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] så blev jag helt enkelt trött på alla dessa stigar och att skutta fram över stock och punkastenar. Så jag skrotade […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: