Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Keps Cup Ursvik – rapport

with 2 comments

IMG_6904
Martin Söderlund. Foto: Jesper Andersson

Keps Cup igen idag, denna gång närmst stan hittils i och med Ursvik, så det var lätt att ta sig dit. 🙂

Järfälla CK arrangerade och det blev tredje kanonarret i rad i Keps Cup. Suveränt, detta!

Jag hade hyggliga ben sedan igår. Jag och några till skippade den långa kön till nummerlapparna och testkörde banan som mätte ca 3,9 km med tre sektioner jobbigare, längre backar och däremellan några mindre backar. Hann precis med ett varv och sedan standardrutin inför race.

Vi var väl 7-8 st som stod på startlinjen i elitklassen och vi skulle cykla hela 5 varv. Lite jobbigt, insåg jag att det skulle bli.. men man blir inte hård av att köra få varv.

Jag kom iväg i princip problemfritt i starten, lite sen med att klicka i bara efter pedaljustering igår. Det går rätt snabbt och täten sticker iväg vansinnigt fort. Inte så konstigt då detta t ex är Calle Fribergs hemmabana och han m fl kan den med bakbundna ögon, typ. Och så klart har tryck i benen.

Jag har bra flyt i backarna och på snabbare partier, dock så fort det blir lite stökigt tappar jag. Det går väl ett halv varv innan jag känner att det här kommer verkligen bli jobbigt med fem varv med samma intensitet, jag biter ihop och tuffar på bäst jag kan. Nackdelen med att inte vara snabbast i skogen är ju onekligen att hamna bakom andra långsamma och mindre tekniska cyklister, vilket jag gjorde några gånger. Andra svor säkert över mig med på i princip varje varv när jag missade en spång varenda j-a gång (förutom sista varvet)..

Det blir glesare och glesare för varje varv och det börjar kännas bättre. Flytet återfinner sig något och jag passar på att plocka i mig en liten bit energigel varannan varvning..

Banan då? Den bjuder som skrivet på sköna uppförslut, stökiga hällar, några riktigt fina utförslöpor och enstaka surhål. På näst sista varvet är det sjukt nära att jag kör en OTB när jag försöker cykla vid sidan av en av flera rejäla vattenpölar, i stället för genom. Det tar i princip tvärstopp.. men jag klarar mig och kan med andan i halsen avsluta varvet med de två sammanhängande uppförsbackarna inför varvning.. jobbigt värre och alla varv tog jag dem sittande.

Det visar sig faktiskt att benen inte är helt och hållet med mig idag, men jag är relativt nöjd ändå. Jag blir även idag varvad av Friberg och Flockhart och är sedan helt ensam på avslutande, femte varvet.

Varvtider: 14:17, 14:39, 15:00, 15:13, 15:00.

Strava

IMG_6903
Jeppman var som vanligt i täten. Och alltid tid för spex!

Written by Martin SE

6 april, 2014 den 14:56

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tja Martin. Mycket fina bilder från Tullinge , kan man f ta del av de jag fastnade på ?

    MVH Tobias Stridsberg

    Tobias

    7 april, 2014 at 14:42


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: