Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Keps Cup Tullinge – racerapport och bilder!

with one comment

Bilder från Keps Cup Tullinge

flickr-keps-tullinge
Alla bilder från dagen ligger på Flickr: Keps Cup Tullinge 2014
. (Tack Angelica för bilderna.) Fritt fram att låna bilder som du själv är med på.

Rapport Keps Cup Tullinge

IMG_6898
Martin Söderlund (alltså undertecknad) på näst sista varvet.

Det blev återigen succé för Keps Cup, denna lördag suveränt arrangerat av Tullinge SK, som bjöd på en riktigt kul bana.

Jag cyklade ner solo från stan och hade både bråttom och rak motvind, så det vart lite slitigare än jag tänkt. Vaknade dessutom upp inte helt pigg på morgonen, vilket gav rätt hög puls till startområdet. Ett lugnt varv på banan som var 3 km och bjöd på det mesta – snabb nerförslöpa, trevlig backe, lite hällar och skön singletrack. Det fanns även tre grusvägar att cykla om på, så inga problem där denna helgen. 🙂

Jag ställer upp i elitklassen i MTB i år, således var det 6 x 3 km som skulle klaras av idag.

IMG_6753
Calle Friberg och drop:et.

Vi startar med ett motlut och grusväg första kilometern innan banan går in i skogen. Direkt när starten går och jag klickat i pedalerna och accelererar så klickar båda pedalerna ur. Jaha, snabbt i pedalerna igen och accelerera igen och båda klickar ur igen. Jag ser hur  de flesta cyklar förbi i backen och att täten försvinner, innan jag klickar i och nu kan börja ta mig upp i fältet. In på böljande stigen mot korta nerförskörningen med ett drop, där jag tar chicken line och sedan ska uppför varvets längsta och brantaste backe – och pedalerna klickar ur igen. Jag hoppar av och springer uppför hela backen och mjölksyran sprutar så klart. Upp på hojen och sedan börja jaga med maxpuls.

IMG_6806
Tobias Stridsberg på svenska Image. Tobias är precis som jag lite ”ny” vad gäller MTB. Inget som märktes i Tobias fall. 🙂

Här börjar min Keps Cup Tullinge på riktigt, alltså efter halva första varvet och hela fem iklickningar med pedalerna första 1,5 km..

Nu är jag dock rätt mosig och flera tar sig förbi mig på grusvägarna, medan jag knappt tar mig förbi någon. Resten av varvet går fint och jag snurrar runt på tröskel/strax över för det mesta. Tar några felbeslut vad gäller spårval och hamnar bakom några juniorer på något varv.

IMG_6808
Från höger: Minior, undertecknad och en SCK-junior som jag hängde med lite på ett varv.

Jag jobbar mig upp lite, men märker att jag faktiskt tappar så fort det blir lite stig – så där har jag lite att jobba på. På mitt näst sista varv blir jag varvad av först Calle Friberg och strax därefter på målrakan varvad av Mikael Flockhart, innan jag så ger mig ut på mitt sjätte och avslutande varv.

IMG_6853
Emmy Thelberg var en av flertalet tjejer som ställde upp.

Faktum är att mina två sista varv blir mina snabbaste, där jag slutligen tar rätt spårval överallt och känner att det flyter på lite bättre. Jag tar mig förbi några stycken som cyklar annan klass och rullar så småningom över mållinjen som sist i elitklassen vad jag förmodar, och är hyfsat nöjd med det givet strulet i starten. Jag är även rätt nöjd med att ha undvikit punkteringar idag. Mindre nöjd med att det hoppade och studsade rätt mycket i skogen, trots bra däcktryck.. men det är ju lite så på hardtail.

IMG_6869
Södertälje CK:s egen Jack ”Attack” Kok. Jack går från klarhet till klarhet och är solklart ett namn att hålla ögonen på kommande år.

Här hemma blir det nu att tighta åt SPD-pedalerna och modifiera rebound något, så hoppas jag det flyter på bättre i Ursvik i morgon, på nästa Keps.

Tack Tullinge SK för ett bra arr, grym bana och strålande väder! Tack också till Angelica m fl som dök upp lite här och var och hejade.

Strava

Written by Martin SE

5 april, 2014 den 15:20

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] vad det är känner jag igen mig från Keps Cup i Tullinge i april. Stigar jag kan! Det går riktigt snabbt på singletrack:en och det är vansinnigt skoj. På något […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: